Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

Египетския Меси спасява ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Неволите в селекцията на ЦСКА накараха отбора да прати оферта за Египетския Меси. Това е халфът на Ал Ахли Уалид Солимам, който е добре познат на Стойчо Младенов, с когото са работили заедно с ЕНППИ. ЦСКА е изпратил нова оферта за Солимам, разкри вестник „Ахли нюз”, след като първата е била отхвърлена.
От ЦСКА пък съобщиха, че чакат в лагера си нападателя Ха-виер Мартина. Той е с холандски паспорт, но играе в националния отбор на Кюрасао. 25-годишният таран е бил част от школата на Аякс в периода 2005-2008 г.. а за последно е играл в Торонто, откъдето е бил освободен на 23 ноември 2011 г.
Вас подписа с шампиона на Румъния, продължава на втора страница футболният ежедневник. ЦСКА се размина окончателно с унгарския халф Адам Вас. Докато си правеха сметки да подхванат нови преговори с доскорошния играч на Бреша, той си намери нов клуб. Вас подписа за две години с ЧФР Клуж, като новината бе съобщена от мениджъра му Петер Паунош. „Няма как Вас да се върне в ЦСКА, защото в неделя късно вечерта подписа двегодишен договор с шампиона на Румъния ЧФР Клуж. Към него имаше интерес от няколко клуба и избрахме най-добрите условия за играча”, похвали се агентът пред „Меридиан Мач”.
Вас бе в София преди няколко дни, като повечето неща около договора му с ЦСКА бяха уточнени и се смяташе, че подписът му под договор е само формалност. Заради проблемите на клуба обаче с поредния доклад по мониторинга на УЕФА ЦСКА остави селекцията на заден план и унгарецът си тръгна, без да се обвърже с „червените”. „Армейците” си правиха сметки да предприемат нова инициатива по привличането му, за да заздравят позициите си в средата на терена. Вас трябваше да замени в центъра на терена капитана Тодор Янчев, който очевидно тази година ще е със статута на резерва в тима на Стойчо Младенов. Суетенето на ЦСКА обаче доведе дотам, че
Адам Вас избра първенеца на Румъния и ще има възможност да играе в групите на Шампионската лига.
УЕФА почва проверка на „червените” В ЦСКА вече приключиха попълването на доклада си по редовния мониторинг на УЕФА и в близките дни трябва да изпратят документите в седалището на европейската централа в Ни-он. Това признаха от клуба, където през миналата седмица кипеше усилена работа и дори селекцията на „червените” мина на заден план заради притеснителните сигнали. На „Армията” очакват към средата на месеца УЕФА да излезе със становище по техния случай. Чиновниците от централата са дали гаранция, че ще започнат щателна проверка в момента, в който получат документите на ЦСКА. Известно е, че преди три месеца българският клуб имаше проблеми. Заради неточности в част от счетоводните таблици „червените” бяха глобени с 30 000 евро. Сега има опасения, че ако от ЦСКА не са изрядни, санкцията ще е по-тежка, като тя може да стигне до забрана за картотека на новите футболисти или изваждане на отбора от евротурнирите.

За една паница леща, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Левски продава Йордан Милиев в Израел. Много хубаво. Ама за колко? За 100 000 евро! На Герена го отписаха, но все пак минава за национал. Последните ни трансфери на наши футболисти в чужбина са за два, най-много три пъти толкова пари. Беше време, когато продавахме зад граница играчи за милиони. А сега за една паница леща! Ето докъде я докарахме. Иначе викаме куцо, кьораво и сакато от Холандски Антили, Кюрасао и къде ли още не. А това дето го имаме, го даваме за без пари. Жалко е… А може би наистина не струваме пукната пара?
Десетина шампиони попаднаха в идеалния отбор на Евро 2012, продължава на втора страница вестникът. Цял отбор испанци попаднаха в идеалната селекция на европейското първенство, обявена от експертите на УЕфА след финала. Сред 23-мата най-силни попаднаха десет от шампионите на Висенте дел Боске. Вратарят Икер Касияс, защитниците Жерар Пике, Серхио Рамос, Жорди Алба, халфовете Шаби Алонсо, Серхио Бускетс, Шави Ер-нандес, Давид Силва, Сеск фабрегас и Ан-дрес Иниеста са сред най-добрите. Учудващо сред тях не попадна най-добрият реализатор на Евро 2012 фер-нандо Торес. Останалите в идеалния отбор са Джанлу-иджи Буфон, Даниеле де Роси, Андреа Пирло и Марио Балоте-ли (Италия), Мануел Нойер, Месут Йозил, Сами Кедира и филип Лам (Германия), фабио Коентрао, Пепе и Крис-тиано Роналдо (Португалия), Стивън Дже-рард (Англия) и Златан Ибрахимович (Швеция). На клубно ниво най-много представители в идеалния тим има Реал Мадрид – 8.
С 300 000 на калпак за шампионите Всеки от 23-мата европейски шампиони на Испания, както и всеки от треньорския щаб на селекционера Висенте дел Боске, си заслужи премия в размер на 300 хил. евро за титлата от Евро 2012! Обявената предварително премия е значително по-голяма от тази (214 хил. евро), която испанците прибраха след титлата на Евро 2008 в Австрия и Швейцария. Заради икономическата криза в страната, тя е двойно по-малка от 600-те хил. евро на човек, които лапнаха играчите на Ла Фурия след спечелването на Мондиал 2010 в ЮАР Очаква се, че испанската федерация ще изплати бонусите на шампионите веднага след като УЕФА преведе в Мадрид „пая” от наградиия фонд за участниците на Евро 2012. От общо 196 млн. евро, които от футболната централа ще изплатят на 16-те участници, на Испания се полагат 23 млн., финалистът Италия ще прибере 19,5 млн., а за Германия са заделени 16 млн. Най-малко – по 8 млн. за участие, ще вземат, дайте” Холандия и Ирландия, които така и не спечелиха точка на европейското.

Спират правата на Казийски, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Матей Казииски ще остане без права да играе волейбол в следващите две години. “Тема Спорт” научи от сигурен свой източник, че международната централа FIVB е стартирала процедура срещу голямата световна звезда. Причината – откритата война на диагонала срещу ръководството на българската федерация и обявеният бойкот на националния ни отбор.
Все още не е ясно дали от FIVB са се самосезирали или са били подтикнати да го направят. Президентът на Бф Волейбол Данчо Лазаров обяви преди седмица, че не мисли за санкция срещу Матей. “Това изобщо не е на дневен ред”, каза той тогава. Действията на международната централа обаче опровергават думите му.
Самият Казииски пък обмисля да облече екипа на Италия. Това ще стане след изтичането на 2-годишното му наказание.
Испания обра всички награди Испания обра всички награди на завършилото европейско първенство в Полша и Украйна. След като фуриите разгромиха с 4:0 Италия на финала в Киев, Андрес Иниеста бе определен за играч №1 на турнира, а с 3 попадения фернандо То-рес спечели “Златната обувка” за най-добър реализатор. 10 испанци попаднаха в идеалния отбор от 23-ма играчи на европейското, определен от УЕфА. Премията, която получават фуриите за европейската титла, е по 300 000 евро на калпак.
Ваноли и Фурнари подписаха с ЦСКА Италианците Родолфо Ваноли и Симоне Фурнари подписаха вчера договори за по една година с ЦСКА. Това стана в ранния следобед, когато те дойдоха на „Българска армия”. Снощи пък двамата заминаха за Турция, за да се присъединят към подготовката на отбора. Реално от днес Ваноли и Фурнари започват работа при червените. Първият е назначен на поста спортен директор, а вторият за кондиционен треньор.
С тях за Турция трябваше да замине и Антон Карачанаков, но неговото присъединяване към тима засега се отлага за четвъртък. Оказа се, че нападателят Все още не е напълно Възстановен и няма смисъл да тръгва към Турция в предварително определения ден (б.а. – 2 юли, понеделник).
„Да, Ваноли и Фурнари вече са част от ЦСКА. Договорите им са факт. Подписахме и те заминаха за Турция, за да започнат работа”, потвърди изпълнителният директор на армейците Венцислав Живков.