Берое помете Верея с шест гола (видео)

Отборът на Берое разби с 6:0 градския си съперник Верея в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Играчите на Александър Томаш не оставиха съмнения, че са по-класният тим на Стара Загора и пометоха съперника си. С хеттрик се отчете националът Борислав Цонев, а на два пъти се разписа неостаряващият Мартин Камбуров. Вандерсон Виана пък започна головият празник, откривайки резултата.SPORTAL.BG

Срещата започна по-добре за гостите и те на няколко пъти стигнаха до опасни атаки пред Душан Перниш, но така и не успяха да застрашат сериозно стража. Постепенно домакините изравниха играта и в 15-ата минута стигнаха до откриване. При един дълъг пас на Камен Хаджиев левият бек на Верея Теофилос Корупис не прецени добре топката, като се опита да върне към Богомил Цинцарски и Вандерсон Виана изпревари стража, за да го прехвърли и да отбележи на опразнената врата.

В 40-ата минута резултатът стана 2:0 в полза на Берое. Борислав Цонев нахлу в наказателното поле и върна назад към Камбуров, който без да се бави с мощен шут отбеляза второто попадение за тима си.

В 54-ата минута резултатът вече стана 3:0 в полза на домакините. Грешка в отбрната на Верея позволи на Владимир Гаджев да отркадне топката, след което да подаде на Борислав Цонев сам срещу вратаря, който хладнокръвно вкара трето попадение.

Скоро дойде и четвъртият гол за домакините. Меска проби по десния фланг и намери Цонев в малкото наказателно поле, който с едно докосване прати топката в мрежата за втори път от негово име.

Последваха по-спокойни минути, в които гостите можеха да намалят резултата, след като Здравко Илиев остана очи в очи с Перниш, но спаси. В края на мача обаче паднаха още две попадения във вратата на Верея. В 87-ата минута Леони центрира по земя към Цонев, който оформи хеттрика си. В самия край на мача пък Цинцарски повали полузащитника в наказателното поле и Камбуров оформи крайното 6:0.

В класирането Берое в момента се намира на четвърта позиция с актив от 28 точки. Верея от своя страна остава на дъното с едва пет и все още нито една победа на сметката си.

ППЛ – 16 кръг:

БЕРОЕ – ВЕРЕЯ 6:0
1:0 Вандерсон (15)

2:0 Камбуров (40)
3:0 Цонев (54)
4:0 Цонев (61)
5:0 Цонев (87)
6:0 Камбуров (91-д)

БЕРОЕ: 12. Перниш, 7. Райнов, 9. Камбуров, 10. Цонев, 11. Бандаловски, 20. Леони, 21. Гаджев, 25. Ангелов, 26. Хаджиев, 28. Бригидо, 77. Вандерсон

ВЕРЕЯ: 22. Цинцарски, 21. Илиев, 15. Василиев, 5. Косут, 3. Курупис, 7. Мечев, 28. Александър, 16. Малек, 11. Вушорович, 77. Мартинович, 4. Мачадзе

СЪДИЯ: Стефан Апостолов
СТАДИОН: “Берое”