Треньорът на Лудогорец каза нещо, което рядко може да се чуе

ВЕСЕЛИН РУСИНОВ, специален пратеник на БЛИЦ 

Треньорът на Лудогорец Антони Здравков коментира равенството на своя тим като гост на Леверкузен в мач от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят на “Бай Арена” завърши при резултат 1:1, а до 85-ата минута разградчани имаха преднина. Специалистът похвали попадението на германския тим и призна, че е заслужавало топката да влезе във вратата. BLIC

„Смятам, че изиграхме равностоен мач. Мисля, че изненада хме домакините с избора на тактика. В течение на мача и те смениха схемата, за да ни се противопоставят. През първото що полувреме имаше несигурност когато владеехме топката. Имаше добро прегрупиране в нашия състав, добре се движехме по терена. Липсваше ни по-бързото разиграване, това не ни позволи да използваме свободните пространства. През второто полувреме нещата се коригираха и изиграхме един добър мач“, започна Здравков.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

„Сменихме и схемата на игра за днешния мач, а това наложи и смените в състава. Предприех една смяна, която не мислех да правя. Наложи се да влезе Недялков, Саша се премести по-напред. Очаквахме след гола Леверкузен да тръгне силово в предни позиции. Според мен голът на Леверкузен заслужаваше да влезе в нашата врата. Такова попадение може да влезе веднъж на 10 удара. “, продължи треньорът на Лудогорец.

Здравков коментира решението си да остави Марселиньо на пейката за началото на мача: „Класата на Марселиньо е доказана. Налагаше се Марселиньо да остане отвън за днешния двубой и да влезе, когато имахме нужда от него”