Шамар за Левски и ЦСКА, аут от ранглистата са

Вечното дерби, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Считаните за грандове в родния футбол ЦСКА и Левски продължават обидното си отсъствие от топ 500 в световната клубна ранглистана Международната федерация по футболна история и статистика,SPORTNI.BG

За втори пореден месец “сини” и “червени” не намират място там, където се подвизават колоси като Милионариос Богота (Колумбия), Муанг Тонг Юнайтед (Тайланд) и Пауър Динамос (Замбия).

Шампионите от последните два сезона Литекс и Лудогорец са единствените български представители в ранглистата, която се прави на базата на предсатавяне във вътрешния шампионат, който си има собствен коефициент, и международните срещи в клубните турнири, които също са с различен рейтинг.

“Оранжевите” от Ловеч прогресират със седем позиции и вече заемат 234-о място с 80 точки. Шампионът Лудогорец е 342-и с 66 точки, шест позиции напред спрямо миналия месец.

Барселона остава номер 1 в класацията с 356 точки, въпреки че през изминалия сезон не успя да защити трофеите си в Шампионска лига и в първенството на Испания. Втори е Универсидад де Чили с 335 точки, а трети – Реал Мадрид с 295 точки.