Тежък път за България към Евро 2020, попаднахме в трудна група

Българският национален отбор попадна в трудна група от квалификациите за Евро 2020. Жребият беше теглен в Дъблин. Тимът на Петър Хубчев се падна в Група „А“ на пресявките, където водач е Англия – четвърти от Мондиал 2018.БЛИЦ

От втора урна ни се падна традиционно силният чешки национален отбор. Останалите съперници на „лъвовете“ са балканските Черна гора и Косово.

Световният шампион Франция получи за съперници в Група „Н“ Исландия, Турция, Албания, Молдова и Андора. Европейският първенец Португалия ще спори в Група „В“ за място на Евро 2020 с Украйна, Сърбия, Литва и Люксембург.

Отколешните противници Холандия и Германия са в Група „С“, където са още Северна Ирландия, Естония и Беларус. Изключително интересни са групите „D“, „Е“ и „G“. В първата попаднаха Швейцария, Дания, Ейре, Грузия и Гибралтар. Във втората са световният вицешампион Хърватия, Уелс, Словакия, Унгария и Азербайджан, а в третата бяха изтеглени Полша, Австрия, Израел, Словения, Македония и Латвия.

Отборите бяха разпределени в десет групи. Квалификациите ще протекат в периода 21 март – 19 ноември 2019 г. За европейското първенство ще се класират първите два отбора от всяка група. Останалите четири тима ще бъдат попълнени през финалите на четирите дивизии на Лигата на нациите, но това ще стане през пролетта на 2020 г.

ГРУПА „A”
Англия
Чехия
БЪЛГАРИЯ
Черна гора
Косово

ГРУПА „B”
Португалия
Украйна
Сърбия
Литва
Люксембург

ГРУПА „C”
Холандия
Германия
Северна Ирландия
Естония
Беларус

ГРУПА „D”
Швейцария
Дания
Ейре
Грузия
Гибралтар

ГРУПА „E”
Хърватия
Уелс
Словакия
Унгария
Азербайджан

ГРУПА „F”
Испания
Швеция
Норвегия
Румъния
Фарьорски острови
Малта

ГРУПА „G”
Полша
Австрия
Израел
Словения
Македония
Латвия

ГРУПА „H”
Франция
Исландия
Турция
Албания
Молдова
Андора

ГРУПА „I”
Белгия
Русия
Шотландия
Кипър
Казахстан
Сан Марино

ГРУПА „J”
Италия
Босна и Херцеговина
Финландия
Гърция
Армения
Лихтенщайн