1000 тифози посрещнаха Италия в Рим

Около 1000 тифози посрещнаха с бурни аплодисменти отбора на Италия при пристигането на отбора на летище Фиумичино в Рим. “Скуадра адзура” загуби финала на Евро 2012 с 0:4 от Испания, но въпреки разгромното поражение в мача за титлата, Чезаре Прандели и неговите играчи бяха приветствани за силното им представяне на европейското първенствоEURO2012.BNT.BG

“Все още сме много разочаровани от финала, но знаем, че изиграхме много силно европейско първенство. Загубихме на финала от най-силния отбор, а и не бяхме в най-добрата си кондиция”, каза капитанът Джанлуиджи Буфон. Най-големите аплодисменти от феновете заслужиха именно Буфон, както и Даниеле Де Роси, Марио Балотели, Антонио Касано и селекционерът Чезаре Прандели. Президентът на Италия Джорджо Наполитано прие отбора и получи в знак на уважение сребърния медал, който тимът спечели в Полша и Украйна.

“Бях късметлия да присъствам на първия мач на отбора, който беше определящ за представянето на шампионата. Радвам се, че Прандели реши да остане на поста. Иначе обмислях да се намеся, ако беше решил да си тръгне. Никога не съм играл футбол и не мога да си представя колко сте уморени и напрегнати, но мога да разбера страстта, която показахте на терена”, каза Наполитано.