Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

Стойчо и Ваноли се скараха веднага, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Италианецът се разпорежда за трансферите, треньорът е бесен.
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов и новият спортен директор Рудолфо Ваноли се скараха още в първия ден на италианеца тук. Проблемът е, че Ваноли ще върти трансферите на Армията. Новият в ЦСКА вече има списък с играчи, които ще опита да доведе в Борисовата градина.
Треньорът пък изобщо не е доволен, че „Титан” му сложи началник. Нещо, което по принцип е всеобща практика във футбола и е съвсем нормално.
С идването на Руди Ваноли тръгнаха спекулации, че едва ли не италианецът е гласен да сменя Стойчо на треньорския пост. Не това обаче стряска съня на Младенов. Проблемът всъщност е, че друг човек слага ръка на трансферите в ЦСКА. Треньорът от няколко седмици насам е бесен, че и търговският директор Георги Павлов започнал на своя глава да води нови футболисти.
Съра не пуска Бербатов! Взима го на лятното турне , продължава на първа страница вестникът. Мениджърът на Ман Юнайтед Алекс Фьрпосън обяви, че Димитър Бербатов влиза в плановете му за новия сезон. Въпреки информациите, че българинът ще бъде продаден в европейски клуб (най-голям интерес има от Галатасарай и Малага), Съра отсече пред клубния сайт: „Нищо не се случи с Димитър и той ще се присъедини към нас за турнето в ЮАР и Китай. Той е фантастичен футболист, фантастичен талант. Не направи велик сезон, отчасти защото залагах повече на Руни, Уелбек и Чичарито. Не мисля, че съм се отнасял несправедливо към Димитър.”
Искат премията на Иниеста, той не я дава Празникът на европейските шампиони от Испания на родна земя трая кратко, а на другия ден започнаха скандалите. В понеделник футболистите на Ла Роха дефилираха пред около един милион испанци по улиците на Мадрид, срещнаха се с краля и завършиха купона в дискотека с най-близките си. А във вторник гръмна скандал около шампионската премия от 300 000 евро на играч №1 на Евро 2012 Андрес Иниеста. Според информация, пусната през Туитър, халфът на Барселона ще дари своите 300 бона за пострадалите от пожарите, които оставиха близо 700 души без покрив край Валенсия. Както е известно, на него и на останалите 22 футболисти от националния на Испания се полагат по 300 000 евро бонус за титлата от Евро 2012. От тези пари данъчните ще приберат 153 000 евро, като за играчите остава разликата -по 147 000евро. Нов случаи че националите решат да дарят премиите си, тогава хазната няма да облага с данък дарението. В Испания, където хората изпитват големи затруднения заради финансовата криза, бяха събрани над 100 000 подписа с искане шампионите да дарят своите премии за благотворителност.
Самият Иниеста обаче категорично отрече, че ще подари парите си на пострадалите във Валенсия. „Нищо подобно, не зная откъде се появи това – каза той пред журналистите на летището в Барселона. – Всеки има право сам да избере какво да прави с парите си”.
Според близки до играча напълно възможно е той наистина да дари премията си, но все още не е решил за какво. В общината на Валенсия също не знаеха за дарение на Иниеста: „В случай че Иниеста реши да направи дарение, ние щяхме да пуснем съобщение в пресата”.
Ако испанските национали решат да преведат бонусите си за благотворителност, общата сума ще достигне 6,9 млн. евро.

ЦСКА посяга към надежда на Арсенал, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. ЦСКА е на път да направи сензационен трансфер. От няколко дни клубът преговаря с 26-годишния ирландски халф Патрик Крег, съобщава вестник „Дери Джърнъл”. Роденият в Дъблин футболист е бил пред договор с отстранения преди две години от „армейците” в Лига Европа Дери Сити, където е изкарал успешен пробен период. Точно тогава обаче в контакт с футболиста са влезли от ЦСКА и британецът е склонен да се премести в София. Кариерата на Петрик Крег е твърде противоречива. През 2004 г. той подписва като голям талант с Арсенал и прекарва два сезона при „артилеристите”. В този период обаче той има само три мача за Купата на Лигата, като дебютът му е при победа над Евертън в турнира с 3:1. Арсенал осигурява на Крег постоянно място в националните отбори на Ейре до 19 и 21 години. През 2006 г. халфът се мести в шотландския фолкърк, където записва повече от 100 мача. След това кариерата на високия 175 см халф върви надолу, като той преминава през Хибърниън, Грий-нок Мортън, Сейнт Ми-рън. През последния сезон Патрик Крег игра като свободен агент в третодивизионния английски Бъри. Там обаче има едва 7 мача, 2 от които като резерва, и в края на сезона е освободен. „Откакто ЦСКА потърсиха Крег, нашата оферта мина на втори план. Честно казано, явно е трудно да се отклони предложението на такъв голям клуб, което ще е и отлично финансово подплатено. Нашият интерес е актуален и се опитваме да го убедим, че преместване в България не е в негов интерес”, коментира босът на Дери Сити Деклан Дивайн.
„Червените” връщат Платини, продължава на втора страница футболният ежедневник. Мишел Платини отново е актуален вариант за трансфер в ЦСКА. В момента бразилецът се води футболист на Динамо (Букурещ), но едва ли „кучетата” ще разчитат на него и той може да бъде трансфериран в нов отбор при първа оферта. Поради липсата на нападатели на „Армията” и продажбата на Жуниор Мораеш в Металург (Донецк), Платини е добре дошъл в ЦСКА. В момента Стойчо Младенов
разполага само с Килиан Шеридън и Станко Иовчев на върха на атаката, което изглежда несериозно за клуб с претенциите на „армейците”. Вчера са стартирани преговори за Платини и се очаква в най-скоро време те да завършат. Дали ще са успешни, само времето ще покаже. От Динамо обаче се опитват да прецакат „червените”, тъй като искат в Букурещ да акостира вторият капитан на тима Иван Бандаловски. Все пак от ЦСКА се надяват да не се стига до този вариант и да вземат Платини под наем. Самият Стойчо Младенов има резерви относно Мишел. Те са свързани най-вече с чепатия характер на бразилеца, който отиде в Динамо, след като се скара с Драголюб Симонович, а и преди това вдигна куп скандали и не е в добри отношения с българските лидери на тима.
Пращат „шпионина” Иво Димов на ФК Баку и Мура От ЦСКА ще подходят съвсем професионално към предстоящото си участие в Лига Европа и още на първия мач между евентуалните съперници ще има представител на клуба. За Азербайджа-н ще пътува скаутът Иво Димов. В четвъртък той ще гледа на живо мача между фК Баку и словенския Мура. По всяка вероятност Димов ще изгледа и срещата реванш седмица по-късно в Словения. Още на другия ден наставникът на тима Стойчо Младенов ще има пълен и подробен доклад за отбора победител, който ще срещне ЦСКА във втория предварителен кръг на надпреварата. Мачът фК Баку – Мура е в четвъртък от 19.00 българско време, фаворит безспорно е азербайджанският клуб, който планира сериозно участие в турнирите на Стария континент, но пътят им минава през ЦСКА.

ЦСКА вдигна в пъти цените на билетите, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. ЦСКА обяви цените на билетите за новия сезон в А група, като ги покачи сериозно, но най-драстично – тези в сектор Г. Досега феновете на червените плащаха по левче, а сега пропуските са завишени в пъти и вече ще са по 8 лева. Сезонната карта за северната трибуна вече е с цена от 100 лева. Увеличението на талоните за секторите А и В е петкратно, като те скачат съответно от 3 на 15 лева и от 2 на 10 лева.
В същото време босовете на ЦСКА от “Титан” отрекоха появилата се през последната седмица информация, че ще продават клуба на турска банка. ”
“Няма такова нещо, не са водени никакви преговори за продажбата на ЦСКА. Няма и кандидати да закупят клуба”, заявиха от ръководството на червените.
Младенов маха и Масимо Кода След като в неделя стана ясно, че Стойчо Младенов ще освободи дошлия на проби италианец Алесандро Гирарди, треньорът на ЦСКА почти сигурно ще вземе същото решение и за неговия сънародник Масимо Кода. Двамата дойдоха на проби без Стойчо Младенов да ги е искал, а посредством други хора, близки до ръководството на клуба. Това е една от причините, която е накарала треньора да гледа на тях с предубеждение. Явно попадението, което отбеляза Масимо Кода, и асистенцията му за гола на Христо Янев срещу Сепахан не са били достатъчни, за да може да грабне окото на наставника на ЦСКА. Младенов отбеляза по този повод, че футболисти се преценяват не само в контролните мачове, а и в тренировките, особено по време на лагер. Другият играч – Алесандро Герарди, дори бе изваден в 35-ата минута на мача с иранския шампион, като тотално разочарова с изявите си.
Още след спечеления с 3:0 двубой Стойчо Младенов заяви, че резултатът не бива да заблуждава и че за ЦСКА е нужна класа, явно визирайки недостатъчно добрите играчи, които в момента се намират на проби.
Динамо Загреб би Динамо Киев Динамо Загреб надви с минималното 1:0 съименника си от Киев пред погледа на старши треньора на Лудогорец Ивайло Петев. Единственото попадение за победата на сините бе отбелязано от Вида в 72-ата минута. Халфът се оказа най-съобразителен при центриране от корнер на Алиспахич и засече с глава топката в мрежата.
Като цяло хърватите имаха лек превес целия мач, но срещаха доста трудности в атака срещу стабилната защита на киевчани. От своя страна украинският гранд опитваше да изненада на контраатака съперника си. На няколко пъти отборът от Киев не бе далеч от гол чрез Мехмеди, Богданов и Ярмоленко. Последният бе много деен в предни позиции и често лесно преминаваше през защитата на Загреб. Ивайло Петев със сигурност е останал доволен от играта на украинеца, който му е помогнал да види част от слабостите в защита на бъдещия съперник на Лудогорец в ШЛ.