Феноменален гол в 94-ата минута съсипа Левски, дори спорна дузпа не спаси “сините” (видео+галерия)

Левски изигра безобразен мач при гостуването си на Септеври и предвид показаното на терена логично не успя да победи своя съперник, след като срещата от 18-ия кръг на Първа лига между двата отбора завърши 2:2.SPORTAL.BG

Сините на два пъти повеждаха в резултата след точни изстрели на Станислав Костов (60) и Жерсон Кабрал от спорна дузпа в 80-ата минута, но символичните домакини успяха да изравнят с попадения на Иван Стоянов (66) и Мирослав Будинов (94).

Попадението на Будинов в 94-ата минута бе истински шедьовър, тъй като нападателят вкара със страхотна странична ножица от 19-20 метра. Малко преди тази ситуация Левски можеше да вкара трети гол и да си гарантира победата, но Паулиньо прояви голям егоизъм, отказа да подаде на излизащия сам срещу вратаря Обертан, заложи на индивидуален слалом и сгреши.

Също така за отбелязване е, че Септември стигна до точката с 10 човека, тъй като в 82-ата минута Фабиона Алвеш правилно бе изгонен с втори жълт картон.

Футболистите на Славиша Стоянович взеха инициативата след началния съдийски сигнал, но първото положение бе пред тяхната врата. В 14-ата минута Байду стреля от 22 метра, Митрев изпусна топката и тя се насочи опасно към вратата, но в крайна сметка успя да я улови малко преди голлинията. Три минути по-късно Байду засече с глава центриране на Георги Русев отдясно, но стреля в аут.

В 22-ата минута и Левски създаде първата си голова възможност. Кабрал стреля от фаул, Янко Георгиев се намеси неубедително и изпусна топката, която се отби в напречната греда. Последва добавка на Яблонски, но след рикошет сините спечелиха корнер. След неговото изпълнение Яблонски отново шутира с крак, вратарят на Септември пак показа колебание и се стигна до нов ъглов удар, но той не доведе до опасност.

В 25-ата минута домакините като по чудо не откриха резултата. Георги Русев направи двойно подаване с Тилев, след което отправи шут. Той рикошира в крак на бранител и профуча на сантиметри покрай лявата греда.

В 35-ата минута Септември отправи пореден удар. Русев шутира от 20 метра и под ъгъл, Митрев боксира и извади късмет, че изпрати топката в краката на Рейш, а не в тези на играч от домакините, който щеше да отбележи без проблем.

В 43-ата минута гредата спаси септемврийци за втори път. Обертан получи пас на дясното крило. Последва остро центриране към Костов. Централният нападател докосна леко топката, която тупна коварно пред Янко Георгиев, срещна десния страничен стълб и се върна в ръцете на вратаря.

В 54-ата минута Бенга вкара с глава в синята врата, но попадението бе отменено. Реферът Петър Костадинов прецени, че защитникът на Септември е извършил нарушение срещу Кали Тиам. Малко по-късно Белмонт спря с брилянтен шпагат откъсващия се сам срещу вратаря Георги Русев.

След час игра Левски поведе. Жерсон Кабрал центрира към Костов, който се измъкна от централните бранители и след удар с глава от 5-6 метра не остави шанс на Георгиев за 1:0.

Радостта на гостите бе твърде кратка, тъй като в 66-ата минута Септември изравни след поредица от грешки на синята отбрана. Първо Митрев не се намеси добре след изпълнение на фаул. Последва разбъркване в наказателното поле. То завърши с пас на Байду към Иван Стоянов, който вкара с удар от 7-8 метра.

Веднага след изпълнение на центъра Левски можеше да върне преднината си, но Костов шутира покрай вратата. В 73-ата минута опасен удар на Мариани профуча покрай вратата. Секунди по-късно футболист на сините бе изпуснат след центриране от фаул на Мариани, но не успя да вкара от удобна позиция.

В 80-ата минута Левски вкара втори гол след точно изпълнение на дузпа от Жерсон Кабрал. Тя бе свирена за много спорно нарушение на Байду срещу Горанов.

Само 120 секунди по-късно Фабиано Алвеш извърши поредно нарушение и правилно бе изгонен с втори жълт картон.   Септември обаче не се предаде и до края на двубоя притисна българския гранд. 84-ата минута резервата Борис Галчев отправи топовен удар от фаул, който “облиза” левия страничен стълб на синята врата.

Левски можеше да реши всичко в 90-ата минута, когато Паулиньо и Обартан се откъснаха от центъра на терена срещу един бранител на домакините. Бразилецът обаче прояви сериозна доза егоизъм и в крайна сметка той се оказа решаващ. В тази ситуация Паулиньо отказа да попаде към откъсващия се сам срещу вратаря Обертан, продължи с индивидуалните си действия и позволи на защитника да му отнеме топката.

Малко по-късно, в 94-ата минута, последва центриране от 50 метра към наказателното поле на сините, което бе изчистено с глава. Тапката обаче попадна в резервата Мирослав Будинов, който със странична ножица вкара за крайното 2:2.

СЕПТЕМВРИ – ЛЕВСКИ 2:2

0:1 Станислав Костов 60
1:1 Иван Стоянов 66
1:2 Жерсон Кабрал 80 д.
2:2 Мирослав Будинов 90+4

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 6. Бенга, 7. Русев, 22. Стоичков, 25. Стоянов, 11. Тилев, 20. Байду, 19. Гади, 14. Яя Меледже, 16. Николов, 26. Алвеш

ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 4. Горанов, 7. Паулиньо, 11. Белмонт, 19. Цветкович, 22. Рейш, 23. Тиам, 26. Кабрал, 28. Яблонски, 29. Костов, 32. Обертан
ГАЛЕРИЯ