Мариян Христов: Първата част бяхме по-добри от Левски

Един от треньорите на Септември Мариян Христов прие спокойно равенството 2:2 срещу Левски на Националния стадион “Васил Левски” от 18-ия кръг на Първа лига. Бившият футболист на „сините” е много доволен от представянето на футболистите, които спечелиха точката с красив гол на Мирослав Будинов в добавеното време.БЛИЦ

„Какви да са ми първите думи? Мисля, че резултатът е реален с оглед показаното на терена, даже първото полувреме бяхме по-добри от Левски. Момчетата го заслужаваха. Не искам да повтарям клишета като морал и себераздаване. Това е нормалното, когато полагаш един труд през цялата седмица. Нормално е този труд да се възнагради. Винаги се опитват да играят спокойно. Спортистите знаят как е – една седмица ти върви, другата – не. Опитваме се да тренираме и да играем футбол. Ако не успяваме да го правим, няма да има публика, няма да има и футбол”, коментира треньорът след мача.

“Обичаме след положителен резултат да се вдигаме, а после като те бият с 5 гола, да те сринат със земята. Не може да кажем само „излизайте и ритайте напред, пък каквото стане”. Има си условности, противник… Днес бяхме подготвени за Левски и успяхме да наложим нашата воля. Аз познавам повечето момчета в Левски, треньорския щаб. Когато прекрачиш зеления килим, вече всичко остава от другата страна”.

“Мачовете, които изиграхме по-рано с Лудогорец и ЦСКА, не се различаваха много от този. И срещу ЦСКА преди дузпата им имахме 3-4 чисти положения. Срещу Лудогорец бяхме по-затворени. Има си закономерности във футбола – бюджети, заплати, футболисти. Не съм от тези хора, нито пък такива в моя щаб или клуба – няма да се оплакваме, работим с това, с което разполагаме. Грозните жестове на изгонения Алвеш? Емоциите винаги съпътстват този спорт. Човек трябва да е емоционален, но трябва и да се сдържа. Гледат го много хора все пак, не е хубаво”, добави Мариян Христов.