И Витоша не прости на Верея (видео+снимки)

Отборът на Витоша (Бистрица) победи с 2:0 Верея в мач от междинния 18-и кръг на Първа лига. Домакините бяха значително по-активният тим пре целия двубой и заслужено стигнаха до успеха. Автор и на двете попадения бе Четин Садула. Атакуващият халф се разписа по един път във всяко полувреме. Лошата новина за Витоша обаче бяха контузиите на Радко Мутафчийски и Георги Купенов. Гостите имаха една единствена ситуация за гол, при която удариха греда, но като играчите от Стара Загора с нищо не показаха, че заслужават да си тръгнат с нещо то визитата в Бистрица.sportal.bg


След скучно начало в 16-ата минута на мача гостите удариха греда. Вратарят на домакините Николай Георгиев сбърка един пас и топката попадна в Здравко Илиев. Ветеранът без да се бави стреля от дистанция, но кълбото се удари в напречния стълб.

Резултатът бе открит от домакините в 21-ата минута. Наско Милев проби отдясно и подаде по земя към Садула, който изпревари защитник и засече топката във вратата. До края на полувремето домакините държаха повече топката, но до нови положения пред вратата на Георги Георгиев не се стигна.

След почивката Витоша продължи да е тимът, който повече да търси атаката. Много активен по десния фланг бе Стефан Христов и постоянно томорзеше защитата на Верея. При последния пас преди завършващия удар обаче голяма част от обещаващите атаки на домакините бъркаха. Все пак логичното се случи в 84-ата минута. Христов отново нахло по крилото и опита пас към средата на наказателното поле. Иво Иванов успя да избие топката с пета, но тя попадна на крака на Садула във вратарското поле и нямаше как да сбърка, за да оформи крайното 2:0.

По този начин Витоша записа шеста победа от началото на шампионата и вече има 19 точки в актива си на 11-а позиция. Верея от своя страна продължава да е на дъното с едва пет точки и все още нито една победа от старта на първенството.

 

Първа професионална лига, 18 кръг:

ВИТОША – ВЕРЕЯ 2:0
1:0 Садула (21)
2:0 Садула (83)

Състави:

ВИТОША: Георгиев, Гьонов, Мутафчийски, Купенов, Гочев, Котев, Лазаров, Амзин, Садула, Христов, Милев

ВЕРЕЯ: Георгиев, Василев, Кошут, Иванов, Мачадзе, Ндумбу, Рюстемов, Йоргенсен, Илиев, Вушурович, Мартинович

Стадион: “Бистрица”
Съдия: Станимир Тренчев

ГАЛЕРИЯ