Наставникът на Етър Красимир Балъков беше разочарован след мача с Левски, загубен от отбора му с 1:2. В добавеното време на срещата в София беше отменен гол на “виолетовите”, които се чувстват сериозно ощетени от съдията Никола Попов. Балъков каза, че изкара сезона докрай и после може да напусне България. БЛИЦ

“Момчетата се стараха, могат да играят футбол, без страх, имахме предимство в по-голяма част от мача. Класата на някои от играчите на Левски натежа, ние не може да се сравняваме с гигантите. Не можем да се сравняваме с Левски, ЦСКА и Лудогорец. Днес играхме по-добре от Левски. Грешки стават, към Буш не се ориентирахме добре, не намерихме рецептата срещу него, срещу Кабрал и Обертан се справяхме”, коментира Балъков след мача от 19-ия кръг на Първа лига.

“Този сезон съм казал, че няма да коментирам съдиите. Вижте нещата в студиото, в съблекалнята видях тази сцена, видях, че няма никакво нарушение при тази сцена… Жалко, много жалко, че на господин Попов му се случва за втори път. В Разград не ни даде чиста дузпа и сега ни отменя чист гол. Какво да ви кажа? В България трудно може да се работи. Ще си завърша сезона, защото уважавам професията си, но много ще се замисля дали да остана след лятото или ще се върна там, където нещата са по-чисти и по-ясни”, продължи героят от САЩ`94.

Winbet – победата е емоция! (18+)

“Пътят за промяна е честност, коректност, и това, което се види да се свири от съдиите. Футболистите трябва да бъдат мотивирани, с храната идва и апетитът. Условията за работа трябва да се променят. Има светлинка в тунела, футболно погледнато. Президенти, собственици, които дават пари, трябва да се замислят дали всичко върви коректно. Много неща се случват, които мен ме изваждат от нормалния начин на мислене. Параноя няма да ме хване в България, преди да ме хване параноята ще си тръгна от България”, заплаши легендата.

“За зависимости и независимости – не мога да ги коментирам. Не ме интересуват, но факт е, че стават такива сцени като днес, за отбори, които имат цели, влияние, голям бюджет, които трябва да постигнат, независимо как. Да, Левски ги уважавам много, те футболистите на Левски не са виновни. Ние българите говорим кога ще се оправим, не правим нищо, за да се оправим. Големият колектив, който има във Велико Търново и желанието на Общината да помага, и на момчетата, които са в отбора, заради това съм в отбора. Можех да си тръгна по-рано, но не го направих заради момчетата”, добави Балъков.

ПЪРВА ЛИГА – СЕЗОН 2018/2019