Куба поведе на Бразилия с 2:0 гейма

Отборът на Куба поведе с 2:0 гейма на големия фаворит във финалите на Световната лига по волейбол – Бразилия в двубоя, който се играе в зала “Арена Армеец” в София.SPORTNI.BG

Двубоят започна със сервис и точка за бразилците и двубоят продължи в битка за всяка точка. Едва след ас на Куинтана кубинците успяха да поведат за първи път в резултата – 4:3.

Впоследствие блокадата се оказа доста сериозно оръжие за тима на Куба и им помогна да се оттеглят на първото техническо прекъсване с три точки преднина – 8:5.

Играта на тима от Острова на свободата потръгна и те натрупаха преднина от цели пет точки и при резултат 13:8 селекционерът на Бразилия Бернардо Резенде поиска прекъсване.

Това повлия на съперника, който допусна грешка от начален удар. Данте обаче върна “жеста” и Куба запази актива си и при втората пауза – 16:11.

Бразилците изпитваха затруднения при организирането на играта си и това доведе до шест точки преднина за Куба и при резултат 18:12 Резенде отново поиска прекъсване.

В крайна сметка усилията на бразилския треньор не дадоха желания резултат и кубинците спечелиха първия гейм с 25:19.

Вторият гейм стартира с преднина с 2:0 за Бразилия, след като Мурило заби ас, но кубинците обърнаха резултата до 5:4 и до първата техническа пауза не дадоха точка на съперника си – 8:4.

Играчите от Острова на свободата продължиха с отличната си игра и принудиха резенде отново да поиска време за разговор с тима си при резултат 15:10.

Думите му изглежда оказаха влияние върху волейболистите в жълти екипи и те намалиха изоставането си от Куба до четири точки – 16:12.

Кубинският отбор бе страхотен и в нападение и в защита, а бразилците не успяваха да намерят противодействие на тази игра.

В края на частта обаче “кариоките” успяха да се мобилизират и стопиха преднината на съперника до една точка и при резултат 24:23 наставникът на Куба поиска прекъсване.

То не помогна на кубинците и се стигна до реми 24:24 точки. Момчетата от Острова на свободата обаче показаха здрава психика и поведоха с 2:0 гейма – 26:24.