ЦСКА-София ще си изкарва яда срещу последния

Днес в 15:00 часа Верея посреща ЦСКА-София в сблъсък от 19-ия кръг на Пръва професионална лига. Мачът е важен и за двата тима, които обаче имат съвсем различни цели в първенството. Домакините се намират на дъното на таблицата и всяка точка е изключително важна.  Гостите пък продължават борбата за титлата и затова излизат за задължителна победа.SPORTAL.BG

Верея е единственият отбор в Първа професионална лига, който все още няма победа на сметката си. Старозагорци са се запътили със страшна сила към Втора лига, но това не значи, че трябва да бъдат подценявани. Още повече, че когато е притиснат до стената, всеки отбор е способен да покаже повече повече, отколкото са реалните му възможности.

ЦСКА-София пък прави сравнително силен сезон и е реален кандидат за титлата. В последните два кръга обаче “червените” имаха трудни изпитания и не ги издържаха с отличен, като записаха загуба от Славия (0:1) и равенство с Лудогорец (1:1). Сега възпитаниците на Нестор Ел Маестро са надъхани да си го изкарат на аутсайдера в първенството и да постигнат изразителна победа, с която да зарадват феновете си. Треньорът обаче няма да бъде на резервната скамейка, тъй като е наказан да не води отбора си в този двубой.

Задачата на столичани не изглежда доста лесна, тъй като излизат срещу отбора с най-лошото нападение и най-слабата защита. Старозагорци са вкарали едва 9 попадения, като в същото време са допуснали цели 41 гола във вратата си. ЦСКА-София пък е тимът с най-добрата защита със само 7 допуснати попадения.

Верея не може да разчита в този двубой на контузените Иванов и Йоргенсен. Очаква се домакините да излязат в състав Георгиев на вратата и пред него в отбрана Мачадзе, Курупис, Кошут и Василев.Ндумбу и Мечев ще са опорните халфове, а Вушурович ще изпълнява ролята на плеймейкър. Илиев и Мартинович ще оперират по крилата, а атаката ще бъде водена от Рюстемов.

В същото време гостите са без наказаните Бодуров и Пинто. Те се очаква да започнат с Черниаускас на вратата и Манолев, Перейра, Чорбаджийски и Жеферсон в защита. Малинов и Бикел ще са двойката дефанзивни полузащитници, а Тиаго ще действа пред тях. Десподов и Джеси ще започнат на двете крила, а Мауридес ще води атаката.

Първа професионална лига, 19 кръг:

ВЕРЕЯ – ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави:

ВЕРЕЯ: Георгиев, Мачадзе, Курупис, Кошут, Василев, Ндумбу, Мечев, Вушурович, Илиев, Мартинович, Рюстемов

ЦСКА: Черниаускас, Манолев, Перейра, Чорбаджийски, Жеферсон, Бикел, Малинов, Тиаго, Десподов, Джеси, Мауридес

Стадион: “Трейс Арена”, Стара Загора
Съдия: Владимир Вълков
Начало: 15:00 часа