Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Стойчо измете всички нови, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Загубата на ЦСКА от руския Волга в контрола с 1:2 отприщи гнева на треньора Стойчо Младенов. След мача той призна, че няма смисъл да говори за каращите проби играчи, защото ще изгони всички, тъй като нямат ниво. „Аман от вождове, по трима-четирима идват, а само се излагаме. В атака сме безопасна игла. Отчаян съм, имаме крещяща нужда от хора. които правят играта. Трябват ни минимум четирима нови човека. Дано се върне Мораеш”, изплака болката си Стойчо. Той добави, че работата на новия шеф Родолфо Ваноли е да прави селекцията.
Руска Волга сгази ЦСКА за втори път, продължава на втора страница футболният ежедневник. ЦСКА загуби втората си контрола в Турция, като падна безславно от Волга (Нижни Новгород) с 1:2. Така „червените” развалиха добрите впечатления от успеха си над иранския Сепахан. Руснаците вече веднъж подчиниха „червените” в контрола – 0:1, която се игра отново в Турция през февруари 2010 г. Тогава „армейците” бяха на път да продадат Спас Делев във въпросния клуб, но трансферът пропадна.
Във вчерашната контрола отново най-добър за ЦСКА бе Христо Янев. Той бе близо до гол в седмата минута, но топката мина покрай гредата. Пет минути по-късно с изстрел от 30 метра отново Джуджето щеше да открие резултата, но вратарят Абайев спаси. В 40-ата минута Шеридън също се размина с гола. В 44-тата минута руснаците поведоха. Мак-симов стреля след отлична индивидуална акция, Макендижев изби, но Ахметович не сбърка при добавката – 1:0.
Лошата новина за Стойчо Младенов през първата част не бе голът пасив, а контузията на Абел Анисе. Той напусна принудително в 24-тата минута след сблъсък със защитник на Волга.
През второто полувреме на вратата на ЦСКА застана чехът Томаш Черни, за когото това бе неофициален дебют. В 47-ата минута късметът беше с него, като Бендз направи непростим пропуск, стреляйки с глава от непосредствена близост. В 65-ата минута Волга стигна до второ попадение. То бе дело на резервата Бибилов, който засече центриране от корнер. В 72-рата минута Христо Янев изпълни най-добрия си фаул, но отново не влезе в мрежата на руснаците. В 86-ата минута Присо направи добър пробив и центрира, като топката се удари в ръката на бранител на водения от Гаджи Гаджиев тим. Последва дузпа, която бе реализирана от Христо Янев. В
последните секунди на мача пак той пропусна да изравни от фаул. Стойчо Младенов за пореден път показа какво е отношението му към италианците Кода и Герарди, които пусна през втората част и смени едва след 15-ина минути игра.
Удоджи се отказа от ЦСКА Бившият футболист на ЦСКА Удоджи няма да облече отново червената фланелка. Това обяви пред lives-port.bg самият нигериец, който има и български паспорт с името Митко Георгиев Атанасов.
Удоджи се появи на първата контрола на ЦСКА срещу Торпедо Москва, като проведе разговор с треньора Стойчо Младенов. Нигериецът е шампион с „армейците” от 2008 г. и имаше желание отново да помогне на тима. Волята на треньора бе също да види състоянието на нападателя по време на лагера в Турция, но той не получи съгласие от ръководството на клуба. След престоя си в България Удоджи игра дълги години, като за последно носи фланелката на Брашов.
Преди това той защитаваше и цветовете на Отопени. Удоджи има един мач за младежкия национален отбор на България, като дори вкара два гола в контрола срещу Гърция.

Лудогорец играе срещу отбор за 90 млн. евро, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Шампионът на България Лудогорец ще се изправи днес срещу елитния Рубин Казан от руската Премиер лига. В последната си контрола на австрийска земя играчите на Ивайло Петев ще мерят сили с отбор със селекция за 90 млн. евро. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев пътува за Австрия специално за престижната контрола.
Алчността на “Титан” проваля Мораеш, продължава на първа страница вестникът. Трансферът на Жуниор Мораеш в Металург Донецк е напът да се провали заради алчността на “Титан”. Собствениците на ЦСКА в последния момент поискали повече пари от украинците. В касата на армейците щяха да бъдат преведени 2 млн. евро, но Димитър Борисов и Иво Иванов решили да вдигнат летвата. Това отказало украинците, които предлагаха 3-годишен договор на Мораеш.
Междувременно новият спортен директор на ЦСКА Руди Ваноли е напът да направи първия си трансфер. Италианецът се е договорил с румънския Динамо Букурещ за връщането на Мишел Платини. Сделката включва Борис Галчев, който ще бъде пратен в Букурещ, като ЦСКА ще доплати 50 000 евро.
Петев смени тренировката с разходка Наставникът на Лудогорец Ивайло Петев реши да даде кратка почивка на своите футболисти. Вчера сутринта нямаше тренировка. Играчите запълниха времето си, като отидоха на разходка до Инсбрук.
Повечето от тях бяха активни по спортните магазини, откъдето си купиха футболни обувки и подаръци за семействата и близките. Лудогорец подновява тренировъчните си занимания вчера вечерта.

Стойчо скочи на „Титан”, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази разочарованието си от забавената селекция и играчите, които ръководството му води на проби. “Ако продължаваме по този начин, няма да стигнем доникъде, в офанзивен план сме като безопасна игла. Селекцията закъсня много. Аман от такива бледолики вождове, които идват на проби. Нивото на ЦСКА не е такова, че да взима подобни футболисти. Искам селекцията да е завършила до неделя. Трябват ни още четирима нови футболисти”, заяви Младенов, чийто конфликт със собствениците на клуба и търговския директор Георги Павлов става все по-явен.
В същото време ЦСКА и Динамо Букурещ са се разбрали за връщането на Платини на “Армията” и преминаването на Галчев в румънския гранд.
Късно снощи пък бе постигнато споразумение за продажбата на Мораес в Металург Донецк за сумата от 1.65 милиона евро, които да бъдат изплатени веднага. Официалният договор би трябвало да бъде подписан днес, освен ако някоя от страните не се отметне.
Георги Павлов уволни Каубоя Новоизлюпеният началник в ЦСКА Георги Павлов се взима все по на сериозно. По негово настояване от клуба е уволнен един от малкото останали качествени служители – администраторът Димитър Димитров-Каубоя. Това е станало в понеделник. Проучване на „Тема Спорт” показа, че именно търговският директор Павлов е в основата на отстраняването на Димитър Димитров. Появилият се неясно по какви пътища в ЦСКА лекоатлет явно се изживява като нещо много повече от търговски директор. Всички служители на ЦСКА са крайно възмутени от изключително арогантното му, грубо и невъзпитано поведение. Никой от екипа на „Армията” не го понася. Той обаче се разхожда из канцелариите като собственик на клуба.
Шокиращо е, че търговският директор Павлов дори е водил преговори за привличане на футболисти с мениджъри от чужбина. Въпросът е кой и защо му е дал това право. И докато агентите били по костюми, той седнал срещу тях по къси гащи и джапанки. Известният на врачанската полиция Павлов е стигнал много далеч в уличното си поведение и дори си е позволявал да обижда свои колеги и да им дава квалификации.
Известно е, че той е в конфликт със Стойчо Младенов, феновете също се чудят какъв е този, за да се разпорежда в ЦСКА. Служителите на клуба пък избягват срещи и контакти с него.
Георги Павлов внася допълнително напрежение на Армията” и предопределя разрастването на хаоса в клуба. След уволнението на Каубоя неговите функции ще бъдат иззети именно от търговския директор, а длъжността най-вероятно ще бъде закрита.
Мораес продължава да виси Трансферът на Жуниор Мораес в Металург Донецк все още не е финализиран. Нападателят продължава да стои в базата на украинците, но не тренира с отбора. Той чака финализиране на трансфера между двата клуба, след като още в неделя договори личните си условия. ЦСКА и Металург обаче не са стигнали до споразумение. Клубът от Донецк на този етап не е приел искането на червените за стопроцентово изплащане на трансферната сума веднага. Украинците предлагат да платят 1 милион евро сега, а останалите 850 000 до 30 януари 2013 година. Червените категорично отхвърлят този вариант. В резултат на това ЦСКА вчера е направил последно предложение. То включва намаляване на трансферната сума с 200 000 евро. Така вместо 1.85 млн. армейците са готови да приберат 1.65 милиона, но запазват условието за незабавно превеждане на цялата сума. Ако Металург не приеме новата оферта до петък, Мораес ще се завърне в лагера на червените в Турция. На този етап обаче е по-вероятно сделка все пак да има, въпреки че шансовете за такава намаляха спрямо ситуацията в неделя, когато трансферът бе на 95% сигурен.