Ботев (Пловдив) се прицели в звездата на Втора лига и Царско село Георги Минчев, твърди “Меридиан Мач”. Нападателят, който към днешна дата е голмайстор на втория ни ешелон, е желан от “канарчетата” още сега. Трансферът обаче вероятно ще стане много трудно, защото 23-годишният таран е основното оръжие на Царско село в битката на тима за промоция в елита. БЛИЦ

Добрата новина за Ботев е, че договорът на Георги Минчев изтича в края на сезона, което означава, че ръководството на втородивизионния клуб все пак би разгледало оферта за нападателя, защото той ще се превърне в свободен агент през лятото. На този етап от Ботев не бързат да водят каквито и да е преговори за Минчев. Такива ще стартират още в началото на януари, когато “жълто-черните” ще имат право да разговарят и със самия футболист, защото тогава ще остават по-малко от шест месеца от настоящия му контракт с Царско село.

Бившият футболист на Литекс и ЦСКА II не иска да остава при лидера във Втора лига, а му се играе в клуб с богата история и многобройни фенове. Ботев отговаря на желанието на Минчев. Очаква се в началото на януари да има сериозна работа по трансфера на нападателя в Коматево, като засега сякаш е по-вероятно той да дойде в Ботев след края на сезона, когато “канарчетата” няма да дължат трансферна сума за правата му.