Ексклузивно в БЛИЦ: Български голмайстор с трансфер в Португалия

Нападателят на Ботев (Пловдив) Стивън Петков продължава кариерата си в Португалия. 23-годишният голмайстор на “канарчетата” беше официално представен като ново попълнение на Фейрензе.  БЛИЦ

Петков замина за Португалия, за да уточни личните си условия и да подпише договора си. Преди това ръководството на Ботев се договори с колегите си от Фейрензе за продажбата на нападателя. Контрактът на юношата на Левски с новия му клуб е до 2022 година. Това съобщиха от Фейрензе, публикувайки снимка на новия си футболист.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Ботев (Пловдив) също потвърди продажбата на играча. “Нападателят Стивън Петков вече не е футболист на Ботев Пловдив, след като клубът сключи договор с португалския клуб Фейрензе за прехвърлянето на състезателните права на футболиста. 23-годишният таран бе привлечен през есента на 2017 г., като за сезон и половина с жълто-черния екип записа 48 официални участия, в които отбеляза 25 попадения. По време на престоя си в Ботев Стивън се отличи с висок процент ефективност пред гола, като бележеше попадение на средно около 100 игрови минути. ПФК Ботев благодари на Стивън Петков за професионалното отношение и приноса му за клуба и му пожелава успех в следващите предизвикателства в неговата кариера”, написаха “жълто-черните” на официалния си сайт.

С Фейрензе Стивън Петков ще се бори да не изпадне от елита на Португалия. Новият отбор на българина е на предпоследното място в класирането с 11 спечелени точки от 15 шампионатни мача до момента през сезона.