Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Божинов изгонен от Спортинг, пише на първа страница вестник “Тема спорт”.
Спортинг Лисабон изгони Валери Божинов. Още преди първата тренировка на отбора за новия сезон треньорът Рикардо са Пинто съобщил на българския национал, че няма да разчита на него през новия сезон и той има картбланш да си търси нов клуб. Все още не е ясно как точно Божинов ще напусне – дали ще бъде даден под наем, дали ще бъде продаден, или договорът му ще бъде прекратен. Миналия сезон той бе даден на бившия си клуб Лече. Божинов си навлече гнева на феновете и ръководството на Спортинг с една пропусната дузпа и поведението си в мача с Морейрензе за Купата на лигата.
Към Валери има интерес от клубове от няколко страни -Германия, Русия и Турция. За момента най-настоятелни са от Терек Грозни, където играе и Благо Георгиев.
Жуниор Мораес ще играе за ЦСКА днес
Жуниор Мораес ще играе днес в контролата срещу новака в румънския елит Виторул Констанца. Бразилецът тренира наравно със своите съотборници и в двете занимания вчера, след като се завърна от лагера на Металург Донецк в Австрия. Както „Тема Спорт” съобщи, преговорите между ЦСКА и отбора на Велизар Димитров и Грегъри Нелсън зациклиха, като последният срок, който бе даден на украинците да платят желаната от червените сума, е 13 юли (петък).
Мача с Виторул обаче със сигурност пропускат контузените Антон Карачанаков и Николай Дюлгеров. Участието на Костадин Стоянов ще бъде решено в последния момент.
Днешният съперник на червените е новак в румънския елит, след като се класира на второ място във Втора лига през изминалия сезон. Собственик на тима е легендата на румънския футбол Джика Хаджи, а сред играчите най-ярко се откроява бившият футболист на Стяуа и Клуж Николае Дика. Преди няколко дни Виторул загуби от руския Волга с 0:1 в приятелски мач.
Мачът е днес от 17:00 часа на един от терените в хотелската база на ЦСКА в градчето Караджасу. Не е изключено обаче проверката да бъде изместена с час по-рано или час по-късно.
В същото време ЦСКА все още не знае срещу кой ще играе последната си контрола преди старта в Лига Европа. Червените трябва да представят новия си отбор на „Армията” на 14 юли. Ръководството на клуба е имало желание съперник да бъде либийският Ал-Ахли Триполи, но по всяка вероятност този вариант ще пропадне. Причината за това е проблеми с издаването на визи. Очаква се ЦСКА да обяви днес с кой ще премери сили на 14.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Коко продава Локо Пд
Собственикът на Локо Пд Константин Динев обмисля сериозно да хвърли кърпата и да продаде клуба. Босът на черно-белите обявил, че ако се намери сериозен купувач, може и да помисли за евентуалното си оттегляне от Лаута. Коко Динев обяснил, че е готов да седне на масата за преговори за продажбата на клуба с всеки, който е способен да издържа финансово пловдивското Локо. Не е тайна, че част от феновете желаят Динев да си тръгне от клуба час по-скоро.Преди време в Пловдив се заговори, че „Винпром” Пещера може да закупи клуба. Според мълвата вече са водени разговори по този въпрос между финансовия благодетел на клуба Константин Динев и собствениците на “Винпром” Пещера, но все още няма крайно решение.
Сребро за жените в Европейската лига
Женският национален отбор по волейбол остана със сребърните медали в Европейската лига. Българките паднаха с 0:3 (-24,-18, -23) от домакина Чехия на финала на турнира в Карлови Вари. Волейболистките на Марчело Абонданца играха добре, като поддържаха интригата до края, но в крайна сметка не успяха да спечелят нито един гейм. Среброто бе второ за България след 2010 г., когато нашите паднаха от Сърбия.С участието си на финала в Карлови Вари българките си осигуриха място в световните серии Гран при за догодина.
Рубин лъже за Лудогорец
Руският гранд Рубин направи голям гаф след провалената контрола с шампиона на България Лудогорец. Тимът от Казан пусна информация на официалния си сайт, като се оправда за неиграния мач с неявяване на българския отбор.
Истината обаче е свързана със сериозен организационен гаф с осигуряването на рефери за мача. Старши треньорът на Рубин отказа да се играе двубоят, въпреки че с малко закъснение се явиха трима съдии. Дикторът на стадиона в германския град Вилхейм на няколко пъти се извини пред публиката, дала по 5 евро за билет. Официалната информация от немска страна е, че от Германската футболна федерация са забранили на своите рефери да свирят мачове на турски отбори. Заради объркване сред съдиите в тази забрана попаднал и двубоят на Лудогорец с Рубин.
Руските медии също правят сериозни грешки при отразяването на скандала. Спорт Експрес, цитиран след това от Газета.ру, информира своите читатели, че липса на визи за Лудогорец е причината българите да не се явят за двубоя.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Ваноли удари по “Титан”
Неочакван удар получи босът на ЦСКА Димитър Борисов. Ден след като той заяви публично, че Стойчо Младенов е човекът, който прави селекцията на „Българска армия”, новият спортен директор Родолфо Ваноли изстреля: „Аз си сътруднича с треньора и с ръководството по въпроса за селекцията. В клуба сме едно цяло. Няма един човек, който решава. Ние даваме информацията, а накрая последната дума винаги е на президента”. По този начин той разкри, че именно Борисов, а не Стойчо Младенов решава кой футболист може да дойде в ЦСКА.
Любопитно е да се отбележи, че бившият треньор в школата на Удинезе дойде при „армейците” именно по настояване на „Титан”.
Спортинг окончателно би шута на Божинов
Португалският Спортинг (Лисабон) окончателно би шута на българския нападател Валери Божинов. Наставникът на Са Пинто лично е съобщил на Божинов, че няма да разчита на него през новия сезон и той може да си търси нов отбор. Вариант за Божинов е руският Терек, където играе Благо Георгиев. Доскоро вариант за Божинов бе и Лудогорец, който търси класен нападател.