Очертава се нов сезон на пейката за Бербатов

Димитър Бербатов, снимка: Георги Димитров, sportni.bg

Българският нападател Димитър Бербатов може и да не напусне Манчестър Юнайтед в крайна сметка, пише сайтът bleacherreport.com.

Стрелецът разкри, че може да остане на “Олд Трафорд” следващия сезон и да изпълни договора си с “червените дяволи” до край.SPORTNI.BG
След като бе оставян извън състава на Юнайтед отново и отново през миналия сезон, очакванията бяха, че българинът ще иска да си намери нов отбор през летния трансферен прозорец.

Изглежда обаче, че Бербо няма да напусне английския гранд, освен ако не получи оферта, която да се доближава до 90-те хил. паунда, които получава всяка седмица в Юнайтед.

Според “Дейли Мирър” 31-годишният бивш български национал би искал да напусне “червените дяволи” след несправедливото отношение към него, но в същото време не е склонен да приеме съществено намаление на заплатата.

Интерес към Бербатов проявават доста клубове в Eвропа, а сред тях са бившият му отбор Тотнъм, Галатасарай и Пари Сен Жермен, но е малко вероятно някой от тях да предложи 15-те млн. паунда, нужни да го измъкнат от “Олд Трафорд”.

Изглежда, че българинът ще изчака контрактът му с “червените дяволи” да изтече и след това ще назове цената си като свободен агент следващата година.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остава невъзмутим в тази ситуация,тъй като Бербо ще продължи да придава дълбочина на атаката на тима, особено след напускането на Майкъл Оуен.

Наставникът защити отношението си към Бербатов през изминалия сезон и обяви, че 31-годишният футболист ще се присъедини към тима на предсезонното му турне в Южна Африка.

“Нищо не се е случило с Димитър и той ще се включи в турнето ни. Той е фантастичен футболист. Миналият сезон не беше мнoго добър за него, особено защото аз залагах предимно на Рууни, Уелбек и Чикарито.

Не мисля, че съм се отнасял несправедливо към Димитър, но той може да чувства разочарование, че не получи повече игрови минути”, заяви сър Алекс.

Привличането на Шинджи Кагава и Ник Пауъл също едва ли ще допринесе за по-чести изяви на Бербатов на терена и той вероятно цял сезон ще е резерва.

Предвид обстоятелствата обаче този факт едва ли тревожи много Димитър Бербатов, който ще предпочете да “топли” пейката на “Олд Трафорд” и да взима сегашната си заплата, отколкото да прекоси половината свят, за да играе в по-слабо първенство за същите пари.