Славиша, тръгвай си!

Славиша, тръгвай си от Левски. Това май е посланието на ръководните фактори на “Георги Аспарухов” към словенския треньор. БЛИЦ

Ясно е, че Стоянович държи на репутацията и на името си и това е единствената причина да остане в Левски. Макар всичко в него да крещи, че иска да си ходи. Видно бе от всички, които са гледали първата му пресконференция за новата година преди заминаването на лагера в Кипър. А в Левски явно правят всичко възможно специалистът, който е харесван и ценен от всички футболисти в клуба, да си тръгне.

Славиша каза: “Дал съм от 15 декември пълен доклад с ненужните играчи, както и постовете, на които искам да се привлекат нови попълнения. И по възможност те да са тук за старта на подготовка”.

Уви, нито ненужните си тръгнаха, нито новите са тук. Един месец никой не си мръдна пръста.

Славиша каза: “Искам български играчи, искам Райнов”. Нито има нови български играчи, нито Райнов е част от Левски. За сметка на това пристигат френско крило и норвежки защитник … на проби.

Славиша каза: “Не ми е нужно крило”. Разбира се, водят му крило. Френско, на проби. Идва от втора дивизия на Румъния. А имаше Педро Еуженио в офиса.

Славиша каза: “Искам и се надявам Павел Колев да дойде в Левски”. Очаквано Павел Колев не е и няма да стане част от Левски.

Славиша иска спортен директор. Е има такъв, макар и под прикритието на главен скаут, единствен скаут – Кирил Вангелов. Удобно скрит зад Левски, но в прав текст се каза точно от Стоянович, че Вангелов е важният човек, от когото зависят трансферите.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Славиша иска пълноценни Яблонски и Цветкович. И се чуди защо двамата не играят както допреди няколко месеца. Е, вече знае. Казаха му и това в прав текст – договорите.

Славиша иска да проведе нормален лагер в Кипър, за да подготви играчите за втората част от първенството. Уви, получава два дни в един хотел, на една база. Следва местене, нарушаване на режима и отиване в друг хотел, друга база.

Славиша иска да стане шампион на България с Левски. Уви, май само той иска това. И затова го върнаха два пъти от Калотина.

С две думи – каквото и да поиска Славиша, Левски му дава точно обратното. И ясно му казва: И теб ще съсипем, и теб ще изгоним!

Тръгвай си, Славиша. Прекалено добър човек и треньор си, за да търпиш това, което ние търпим с години. Ние поне вече свикнахме, а ти си чужденец, който може спокойно да си тръгне. Ние 10 години гледаме този филм. Ясен ни е. И търпим. Необяснимо, но търпим. От някаква болна любов към Левски и надежда, че всеки утрешен ден, всеки следващ сезон, ще ни донесе най-накрая нещо позитивно.

И ето например: Идва отличен треньор в Левски, който успява да сплоти тима, да го накара да играе хубав атакуващ футбол, да върне хората на трибуните. И след само месец поредната управленска грешка на Красимир Иванов и човекът под него съсипа всичко това.

Преди месец написах нещо: “Можем обаче да предскажем – на първата тренировка за новата година в Левски ще бъдат абсолютно същите футболисти. Без нито един освободен, без нито един привлечен. Защото този филм сме го гледали всяка зима и всяко лято. Когато останат 2 седмици до старта на шампионата, ще излезе някой директор и ще каже: “Да, забавихме се, но селекцията е сложен процес и не искаме да правим грешки”. И така ще започне първенството с взети на кило в последния момент няколко свободни агенти и с платени компенсации на Ривалдиньо, Полачек, Нашименто, Виана, Белмонт…“.

И то се случва…
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ