Tалант на Славия лети днес за Италия, сделката е на финалната права

Талантливият защитник на Славия Андреа Христов лети днес за Италия, научи БЛИЦ СПОРТ. Както вече стана ясно, младежкият ни национал ще се присъедини към Козенца. Третодивизионният клуб е считан за сателит на Фиорентина. Именно на “виолетовите” Славия продаде преди година и половина братът-близнак на Анди – Петко Христов, който сега е отдаден под наем на Тернана и играе в Серия “С”.

19-годишният Андреа се завърна вчера от Турция, където беше на подготвителен лагер с “белите” и днес се отправя към Ботуша. Утре той ще премине медицински прегледи, след което ще подпише договора си с Козенца. БЛИЦ

Ръководството на Славия е постигнало споразумение с колегите си от италианския клуб и се очаква финализирането на трансфера. В основата и на тази сделка е тандемът Петьо Костадинов – Полковника, управител на “Проспорт Медиа” и Пламен Пейчев – управител на “ПМРС мениджмънт”. Именно те уредиха преминаването на другите големи таланти на Славия в Италия – Петко Христов във Фиорентина и Калоян Кръстев в Болоня.

“Трансферът е почти финализиран и Андреа продължава в Козенца. Най-важното е да продължи да се развива и му желаем успехи и в Италия”, каза Венци Стефанов пред БЛИЦ.