Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

Левски взима нападател от Евертън, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Левски е на път да привлече португалския нападател на Евертън Жоао Силва. 22-годишният бивш младежки национал на Португалия пристигна вчера в лагера на сините в Линдабрун, за да договори личните си условия. Таранът е висок 189 сантиметра таран. Евертън го купуват през 2010 г. за 700 000 евро от Авеш, а за последно е играл под наем във Витория Сетубал.
Именно Жоао Силва е трансферната цел номер едно на Левски през това лято и близо два месеца и половина се водят преговори с него и Евертън. Вчера изпълнителният директор на сините Иво Тонев призна, че все още няма официално подписан договор, но двете страни са близко до споразумение. Очаква се до 24 часа всичко около сделката да е ясно и Силва да подпише своя договор със сините.
Снощи Левски победи унгарския Гьор в контрола с 2:1. Головете за сините вкараха Марсиньо и Базил де Карвальо.
Петев: Има нещо гнило в Рубин
Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев изрази учудването си от неиграната контрола с Рубин Казан.
– Необяснимо е защо не се изигра този мач. Изглежда, че проблемът е при организаторите. Но информацията в сайта на руснаците, че ние не сме се явили, ме кара да мисля, че има нещо гнило. Казаха, че причината е в съдиите. Появи се съдия, но тогава те не искаха да играем – заяви Петев.
Литекс удари Чавдар Етр с 3:0
Литекс записа победа с 3:0 в първата си контрола от лятната подготовка. Момчетата на Христо Стоичков надиграха с класическия резултат втородивизионния Чавдар Етрополе, а головете реализираха новото попълнение Герасим Заков, Никола Колев и Георги Миланов. Победата беше изгледана лично от собственика на отбора Гриша Ганчев. Следващата контрола на Литекс е с Видима в сряда.
Румънски новак тресна ЦСКА
ЦСКА записа втора поредна загуба в контролите на турска земя. Вчера армейците отстъпиха с 1:2 на новака в румънския елит Виторул. Това бе трето поражение в досега изиграните четири контроли от тима на Стойчо Младенов. Единственият гол за ЦСКА в контролата бе дело на камерунеца Нджонго Присо. Много слаб мач изиграха новите попълнения Спрокел, Нилсон и Шеридън, които показаха, че им трябва още време, за да навлязат в желаната форма. Капитанът на тима Тодор Янчев се контузи, като все още не е ясно колко време ще отсъства.
През първото полувреме треньорът на червените заложи на доста офанзивен състав. Това даде резултат и още в 10-ата минута ЦСКА откри резултата. Мораеш пусна към Присо, който от удобна позиция прати топката в долния десен ъгъл на румънците. Само девет минути по-късно обаче Янку с топовен изстрел възстанови равенството. Минута преди края на първата част играчите на Виторул стигнаха и до пълен обрат. Янку центрира отдясно към Чито, който с глава не остави никакви шансове на Макенджиев. През втората част Жуниор Мораеш и Присо пропуснаха да се разпишат от удобни позиции. Следващата проверка на ЦСКА е във вторник срещу Карабюкспор.
Опряха до Спас Делев
Отборът на ЦСКА стартира преговори с мениджъра на Спас Делев – Николай Жейнов, за евентуалното завръщане на играча на Армията.Треньорът на тима Стойчо Младенов иска да подсили левия фланг на атаката. Преди две седмици Делев разтрогна контракта си с турския Мерсин и в момента е свободен агент. Младенов е убеден, че Делев ще свърши необходимата работа за ЦСКА. Буквално до часове трябва да стане ясно дали и желанието на самия играч е отново да заиграе в ЦСКА.
Платини сам решава дали да се върне
Мениджърът Джовани Бекали говори по темата за завръщането на нападателя Мишел Платини на Армията. Динамо Букурещ иска халфа на армейците Борис Галчев. Освен правата на полузащитника ЦСКА трябва да плати и 50 хил. евро, за да си върне Платини.
– Вярно е, че Галчев е напът към Динамо. На мен този футболист ми харесва много. Той е по-качествен от Джакарджия Коне. Последната дума за трансфера обаче ще има Мишел Платини. Динамо и ЦСКА са се разбрали. Ако той иска, се връща в България – каза Бекали пред GSP TV.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Полша ни лиши от финал
България не успя да се класира за финала на Световната лига по волейбол в София, след като отстъпи на Полша с 0:3. Така днес от 17,30 часа в зала „Арена Армеец” нашите ще се срещнат за трето място с Куба. За златните медали и чек за 1 млн. долара ще спорят Полша и САЩ.
Таран от Евертъи дойде в Левски
Левски най-после повдигна завесата кой ще бъде новият нападател, като вчера таранът на Евертън Жоао Силва дойде в Австрия за финални преговори с клуба. 189-сантиметровият таран е собственост на английския клуб, но няма мачове за „карамелите”, а е бил преотстъпван на Униао Лейриа и Витория Сетубал. Той е младежки национал на Португалия. Днес ще стане ясно дали Жоао Силва ще играе на „Герена” под наем, или Левски ще купи правата му.
„Сините” победиха унгарския Гьор с 2:1 в поредната си контрола в Австрия. Головете за тима на Илиан Илиев вкараха новите попълнения Марсиньо и Базил де Карвальо след асистенции на Кристовао Рамос.
Илиан Илиев: Рано е да сме перфектни, Силва ми беше цел №1,
Старши треньорът на Левски Илиан Илиев беше доволен от играта на отбора си в контролата с Гьор. „Доволен съм от старанието на всички. Смятам, че и в трите контроли от началото на подготовката стояхме добре. Резултатите в тях не са важни. За мен беше важно да видя на терена това, което правим на тренировките. Знам, че отборът може да играе силно, когато притежава топката. Проблемите ни идват, когато тя е в съперника. Доволен съм – пресирахме съперника при изнасянето, линиите стояха близо и скъсявахме бързо дистанцията”, каза Илиан Илиев.
Той коментира евентуалния трансфер на нападателя на Евертън Жоао Силва, който вчера дойде в лагера на Левски.
“Tой ми беше цел №1, но преговорите се проточиха над два месеца. Все още предстоят да се уточнят детайли около трансфера на Силва. Надявам се конкуренцията между него и Карвальо да е ползотворна”, добави Илиев.
„Реших Станислав Ангелов да е капитан на отбора през новия сезон. Пламен Илиев е твърде млад, за да понесе такава отговорност”, завърши той.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Таран от Евертън дойде в Левски
Падна u последната въпросителна относно лятната селекция на Левски. Мащабната кампания завършва с привличането на португалския нападател Жоао Силва, който бе на първите места в списъка на Илиан Илиев. 22 -годишният бивш младежки национал е собственост на английския Евертън. Снажният футболист, за когото мениджърът Дейвид Мойс е платил 700 хиляди евро, обаче е преотстъпван в клубове в родината си. Жоао Силва вчера пристигна в лагера на Левски в Австрия. За него сините са отделили 500 хиляди евро.
Португалецът ще получава малко под 20 хиляди евро месечна заплата, но е договорил и много допълнителни пари под формата на бонуси за изиграни мачове в евротурнирите и отбелязани голове. Заключителните преговори с Жоао Силва се проведоха късно снощи между неговия агент и шефа на Левски Иво Тонев на базата в Линдабрун.
Румънски новак удари армейците
ЦСКА загуби трета контрола от пред сезонната си подготовка. И отново с 1:2. Червените отстъпиха пред новака в румънския елит Виторул Констанца. Присо откри, но още до края на първото полувреме съперникът направи пълен обрат в резултата. В игра за червените се завърна Мораес, а Костадин Стоянов отново не бе в групата заради контузия. Във вторник ЦСКА играе последната си проверка на турска земя срещу Карабюкспор. Стойчо Младенов не остана доволен от качествата на нападателя от Кюрасао Хавиер Мартина и той ще бъде освободен от отбора.
В Ловеч
Литекс победи с 3:0 Чавдар Етрополе в първата си контрола.