Федерер покори “Уимбълдън” за седми път

Роджър Федерер, снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Федерер разби мечтите на британците за титла на “Уимбълдън” грабвайки трофея след успех над Анди Мъри с 3:1 сета (4:6, 7:5, 6:3, 6:4).SPORTNI.BG

Това е четвърта поредна загуба на финал в турнир от Големия шлем за шотландеца Мъри, но за разлика от предишните три пъти, в които не успя да вземе сет, сега той игра страхотно
Той поведе с 1:0 сета и проби във втория, за да поведе с 6:5, но Федерер показа невероятната си класа и вдигна нивото на играта си до невероятни нива в третия и четвъртия сет.

Двубоят започна при слънчево време, но на Острова не минава без дъжд и срещата бе прекъсната за 40 минути при 1:0 в третия сет.

Тогава подвижният покрив на централния корт, който бе добавен през 1999 г., бе затворен и финалът продължи.

Федерер взе предимство, пробивайки при 4:2 в третия сет, който спечели за 20 минути игра. Срещата бе изпълнена с невероятни разигравния, а Мъри на три пъти падаше на тревата.

Швейцарецът бе просто великолепен и спечели 17-ия си трофей от Големия шлем и седми на “Уимбълдън”, с което изравни рекорда на Пийт Сампрас.

Ако беше победил съперника си, Мъри щеше да стане първият британец с трофей от “Уимбълдън” при мъжете след Фред Пери през далечната 1936 година.