България не удържа срещу Куба – 2:3 гейма

България, снимка: cev.lu

 

България загуби от Куба 2:3 гейма (18:25, 25:19, 25:23, 23:25, 12:15) в двубоя за третото място на Световната лига по волейбол за мъже. Мачът се игра в столичната зала “Арена Армеец”.SPORTNI.BG

Нашите момчета започнаха много добре двубоя срещу Куба.

Възпитаниците на Найден Найденов поведоха на гостите с 2:0 след атака на Тодор Алексиев.

Веднага след това последва нова атака на Тодор Алексиев – 4:1. Добрата игра на “лъвовете” не се хареса на Орландо Блекууд и той взе прекъсване.

След подновяването на играта последва ас на Теодор Тодоров и 5:1 за България. Блокада на Валентин Братоев донесе преднина от 8:4 за България при първото техническо прекъсване.

Кубинците се върнаха в мача, като първо намалиха резултата на 9:7, а после на 11:10.

Последва прекъсване, което бе взето от Найден Найденов. След като се върнаха на терена гостите продължиха с добрата си игра – 12:13 за Куба.

Цветан Соколов изрвани за 13:13 с атака от правата. В последствие Куба поведе с 13:15 след неуспешна атака на Тодор Алексиев.

Вилфредо Леон даде аванс от 3 точки за Куба при второто техническо прекъсване – 13:16.

Обръщането на резултата в полза на Куба демотивира нашите момчета и те позволиха на гостите да спечелят гейма с 18:25.

Найден Найденов направи две промени в стартовия си състав за втората част в сравнение с първата и на полето бяха Владо Николов и Ники Николов. В играта на нашите отново имаше импулс, който ни изстреля с четири точки преднина при 8:4.

Силни минути имаше капитанът Владо Николов. Звучен блок срещу Сепеда ни даде преднина от пет точки при 10:5. Авансът ни се увеличи и до шест точки при 13:7.

Съперникът ни обаче не се предаде и отново опита да осъществи обрат. След 16:13 за нашите за сервис в игра се появи 17-годишният Бисе, който реализира два аса и донесе равенство при 16:16.

Ас на Владо Николов направи 19:16 за “лъвовете”, което накара кубинците да вземат прекъсване.

След него капитанът ни прати сервиса в аут, но за щастие последв дълго разиграване, което бе завършено емоционално от Алексиев, който натисна топката в блока на Куба за 20:17.

С придобития адреналин българите записаха следващите пет точки в актива си на един дъх и позволиха само две ответни за съперника ни – 25:23.

Третата част започна доста равностойно. Нещата се движеха точка за точка, за да се стигне до 6:8 за гостите при първото техническо прекъсване.

Нещата останаха почти непроменени и при второто спиране на играта, когато авансът на Куба бе съвсем минимален 15:16.

От тук нататък срещата премина на едно много високо ниво, в което и двата тима показаха най-доброто от наличния си потенциал.

Благодарение на чудесните ни фенове и лидерът на нашия тим Владо Николов нещата стигнаха до 24:23 за нашите, като гейм пойнтът бе факт след  прекрасна атака на Владо, който не остави шанс на съперника и изведе родината ни напред 25:23.

*Очаквайте подробности!!!

Състави:

– БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Владимир Николов, Валентин Братоев, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров – Теодор Салпаров-либеро;
*Старши-треньор: Найден Найденов;
*Треньор: Камило Плачи;

КУБА: Йоандри Диас, Вилфредо Леон, Роландо Сепеда, Хенри Бел, Исбел Меса, Хорбер Кинтана – Кейбил Гутиерес-либеро;
*Старши-треньор: Орландо Блекууд;
*Треньор: Идалбер Валдес;