Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

Турци спират Спас за ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”
Смятаният за сигурно ново попълнение на ЦСКА Спас Делев може да се размине със завръщане на “Българска армия”. Това разкри президентът на Мерсин Али Караманлъ пред sabah.com.tr. „Договорът на Делев с нас е до 2015 г., а него го няма на лагера на тима. Бордът на директорите иска някакво обяснение от играча. След изтичането на допустимия срок за явяването на българина ние ще се обърнем към адвокатите си и ще направим всичко възможно той да бъде наказан. Ще го дадем на УЕфА”. отсече Караманлъ. Това е пореден удар за Стойчо Младенов, който желаеше дребосъкът от Ключ да се завърне в отбора му.
Джакпотът падна, петима делят 6,3 млн.
Джакпотът в играта “6 от 49” на Българския спортен тотализатор в тираж №54 падна. Петима души са познали комбинацията във второ теглене, която е: 1, 3, 9, 13, 19, 21. Те си поделят сумата от 6,3 млн. лева. Всеки от тях ще вземе по 1 милион и 260 хиляди лева. Така от вчера България има 5 нови тото милионери.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Четвърти сме в света
България завърши на 4-о място в Световната лига по волейбол. Националите паднаха с 2:3 (-18, 19, 23, -23, -13) от Куба в малкия финал пред 7500 души в “Арена Армеец”. Нашите имаха няколко шанса за победа, но в крайна сметка мачът влезе в тайбрек. Там кубинците поведоха с 2 точки и задържаха преднината си до края. Най-резултатни за България бяха капитанът Владо Николов и Тодор Алексиев с по 21 т.
– Съжалявам много, че загубихме този мач. Поздравявам моите момчета, които се бориха до последно и показаха, че са борбен отбор – коментира треньорът на България Найден Найденов.
Федерер шампион, Британия плаче
Великобритания е в сълзи, след като Роджър Федерер пречупи мечтата на Анди Мъри за първа титла от Големия шлем след победа с 4:6, 7:5, 6:4, 6:4 на финала на „Уимбълдън”. Швейцарският маестро за седми път стана шампион на свещената трева, с което се изравни с идола си Пийт Сампрас. Броят на титлите му от Големия шлем вече е 17. Той се върна на върха на ранглистата, а следващата седмица ще е 286-ата му като №1 в света, с което ще задмине друг рекорд на Сампрас.
Жоао Силва каза “да” на Левски
Левски е на няколко часа от положителен завършек на трансферната сага за новия нападател на тима, която продължи близо два месеца. Сините договориха личните условия с 22-годишния нападател Жоао Педро Перейра Силва. Бившият младежки национал на Португалия е готов да парафира контракт за няколко години Левски. Високият 189 сантиметра играч пристигна в лагера на столичани в Линдабрун с двама от своите мениджъри, които в продължение на часове водеха преговори с Иво Тонев.
– Ще говоря, като се приберем в София – заяви изпълнителният директор на Левски от Австрия.
Новата “деветка” на сините премина успешно медицинските тестове, а след известни разногласия се договори и за всички детайли относно личните си условия. Според непотвърдена информация Силва ще прибира около 200 хил. евро годишно, с което автоматично се превръща в най-скъпо платения играч на Герена. Доскоро с тази престижна титла се кичеше друг нов играч – Марсиньо. Трансферът на Жоао е на 90% сигурен. Сега единствено се очаква днес от английския Евертън да бъде подписан контрактът с Левски, както предварително бе постигнато споразумение. Жоао Силва е в хотела на сините, а мениджърите му си стегнаха багажа, тъй като си свършиха работата. Португалецът не тренира, тъй като все още не е официално футболист на Левски. Шефът на сините Иво Тонев изрично желае подписването на договорите от трите страни, преди играчът да започне подготовка под ръководството на Илиан Илиев. Столичани вчера пратиха факс до офиса на Евертън, но тъй като английският отбор е в почивка, се очаква днес, когато е първият работен ден, да бъдат върнати разписаните документи от шефовете на карамелите. Едва тогава Силва ще бъде обявен за официално попълнение на Левски, с което селекцията на Герена ще приключи.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
5-има уцелиха джакпота
Джакпотът в “6 от 49” падна. Тираж №54 завинаги ще бъде помнен от петима щастливци, които уцелиха шестте магически числа във второ теглене на играта. Така сумата от 6 319 000 милиона лева най-накрая намери своите притежатели. Тя беше третата най-крупна печалба в историята на тотализатора, като остана със 700 хиляди по-малко от рекордните 7,07 млн., спечелени преди година.
Освен в Петков Батков се съмнявал и в Топчо
Собственикът на Левски Тодор Батков е изразил съмнения относно лоялността на Елин Топузаков към сините. Това станало след мач между Миньор и Левски, завършил 1:3 на стадиона в квартал “Овча купел”. Разкритието направи бившият вратар на Левски Гошо Петков пред Канал 3.
“Батков постоянно има някакви съмнения. Лично той ми сведе подозренията си за този мач. Предаде ми, че се съмнява в действията на Елин Топузаков. След това играхме с ЦСКА, а Топчо го пуснаха на терена само десетина минути и след това го продадоха в Израел. Аз казах на Батков, че е срамно да говори такива неща по адрес на капитана на отбора”, заяви Гошо Петков, който преди време индиректно бе набеден от собственика, че е залагал против Левски в мача със Спортинг в Лисабон, загубен от сините с 0:5.
Мачът на стадион “Славия” бе през сезон 2009/2010 и стана известен с дузпата за Левски, отсъдена за събутата обувка на нападателя на сините Мирослав Антонов.
“Батков вече само на хартия е президент на Левски. Той явно забрави кога се катереше по гърбовете на футболистите само и само да го снимат. Бях готов да застана на детектор на лъжата, но мои приятели ме отказаха”, каза още Гошо Петков.
На първа страница на вестник „Футбол” четете:
Дешан застава на кормилото на Франция
Дидие Дешан е дал съгласие и ще води националния отбор на Франция, информира авторитетното издание L’Equipe. Четиридесет и три годишният специалист е постигнал договорка с местната футболна централа, а договорът, който ще бъде парафиран, е за две години и включва опция за удължаване за още две. Съвсем скоро Дешан напусна „Олимпик Марсилия”, като отборът завърши на 10-о място под негово ръководство през сезон 2011/2012. Националният отбор на Франция бе воден на Евро’2012 от Лоран Блан, който напусна след края на шампионата. „Петлите” приключиха участието си на 1/4-финалите, където бяха надиграни с 2:0 от шампиона Испания.