10-годишен договор с нов спонсор сключва „Добруджа“

Договор между футболен клуб „Добруджа“, общината и компания за залози ще бъде подписан до дни. За срок от 10 години на фирмата ще бъдат предоставени рекламни площи в града. В касата на клуба ежегодно ще постъпват по 60 000 лева, съобщи за медийна група „Добруджа“ председателят на Управителния съвет на футболния клуб Николай Милков. Той увери, че и настоящите спонсори ще продължат да финансират „Добруджа“. От избирането на настоящия управителен съвет преди 3 години членовете му са подпомогнали клуба с над 200 000 лева.
След резултатите през есента, пред нас стоеше дилемата дали да се борим за оставане или да доиграем сезона с юноши, но на „Добруджа“ мястото е в професионалния футбол, клуб с традиции не заслужава да изпадне на своята 100-годишнина, категоричен е Николай Милков. Стараем се да подсигурим всички условия на играчите, за да изпълним целта – оставане във Втора лига, добави клубният президент. За първи път от много години отборът бе на зимен лагер – в Сандански и София. Организационно клубът е на добро ниво, увери президентът на „Добруджа“.
Нужни са ни минимум 7 победи, за да се спасим, а имаме толкова домакинства през пролетта, като само едно от тях е срещу кандидат за А група – ЦСКА 1948, коментира Милков.
Оцеляването ни обаче зависи от решението на Спортната комисия към Общинския съвет на 19 февруари, смята той. Милков обясни, че въпреки поисканото от клубовете общо увеличение на средствата за тях с 200 000 лева, рамката на бюджета за спорт се запазва през тази година. Предстои спортната комисия да разпредели сумата между всички отбори в Добрич.
Милков отбеляза, че продължава политиката на интегриране на юноши в мъжкия отбор. Вратарят Иван Ангелов, който е национал на България при момчетата до 15 години, вече тренира с първия състав и ще бъде картотекиран за пролетните битки във Втора лига.