Илиан Илиев: Когато си научиш домашното, трудно могат да те надиграят

Треньорът на Черно море Илиан Илиев ппохвали футболистите си след победата с 2:0 над ЦСКА при подновяването на първенството в Първа лига. Точни за успеха на “моряците” бяха Аристот Ндонгала и Радослав Василев.БЛИЦ

“Най-радващо е, че футболистите се раздадоха и играха тактически перфектно почти през целия мач. Противникът има добри единици и ни създаде проблеми. Нормално беше, че се уморихме. На полувремето целта ни беше да коригираме владеенето на топката. През второто полувреме с два-три паса създадохме възможности, вкарахме гол от статично положение”, коментира пред Диема Спорт Илиан Илиев.

“Тактически стояхме добре, бяхме подготвени за този мач. Трудно е да разучиш ЦСКА, а и бяха с нов треньор. Бяхме подготвени, дори ако играеха с трима защитници. Когато си научиш домашното, трудно могат да те надиграят. Уважаваме всички, не можем да кажем за никой в нашето първенство, че е непретенциозен отбор”, продължи спецът.

“Беше важно да вземем трите точки, за да запазим дистанцията с другите отбори. Всеки един от футболистите може да се наложи да влезе в някой от следващите мачове, казах го на момчетата. Ще трябва да се раздадем докрай”, каза бившият национал след срещата на “Тича”.