Владимир Николов: Отборът тепърва ще се развива

Изказвания след мача за трето място в Световната волейболна лига между България и Куба (2:3):

“Поздравления за кубинския отбор. Успяха да ни победят в един много тежък мач. Мач, който искахме да спечелим страхотно много. За съжаление не се получи. Все пак представянето на отбора е отлично.SPORTNI

За първи път се класираме във финална четворка от 2006 година насам. Не може да не бъдем доволни. Отборът е доста подмладен и тепърва ще разкрива потенциала си и ще се развива. В четвъртия гейм имах възможност да завърша две топки.

Ако бях направил едната, тогава резултатът сигурно щеше да бъде друг. Много съжалявам, че не успяхме да се поздравим с победата”, каза след мача Владимир Николов (капитан на България).

“Още сме далеч от най-добрите. Едно е да играеш в Аржентина и Португалия в мачове без значение, друго е да се бориш за медали. Играем на емоции и мускули. Моментът е психологически.

По-опитните трябва да поемем по-голяма отговорност. Ако трябва да бъда реалист, няма да играем по-добре, отколкото на тези финали. Между пето и осмо място, това е нашето класиране на олимпийските игри. Ако някой ме опровергае и каже, че можем да вземем медал, нека дойде”, сподели Теодор Салпаров (либеро на България).

“Днес бяхме равностойни на Куба и не ни надиграха. Направихме колективни грешки. Заслужено спечелиха четвъртия гейм. Имахме възможност в тайбрека. Смятам, че отборът на България с малко повече работа ще победи отбора на Куба. Но помнят само победителите.

Смятам, че от този момент ще вървим само нагоре. За нас беше важно, че публиката ни подкрепи”, заяви Валентин Братоев (нападател на България).

“Можехме да победим. Четвърто място не е лошо класиране, но винаги може по-добре. Не съм доволен. Преди две седмици бяхме един отбор, сега сме друг и започнахме отново. Надявам се всичко да се оправи и да играем както трябва”, каза пък  Цветан Соколов (диагонал на България).

“Беше един дълъг и труден мач. Постигнахме изключително важна победа и завоювахме медалите. Благодаря за отличните условия за игра в залата. Благодарен съм и на моите съотборници за добрата игра. Не смятам, че контузията ми е сериозна”, заяви Вилфредо Леон (капитан на Куба)