Найден Найденов: Отборът сега изгражда своя манталитет

Найден Найденов, снимка: БОБИ ТОШЕВ/БГНЕС

 

Изказвания след мача за трето място в Световната волейболна лига между България и Куба (2:3):

“Поздравявам Куба за победата. Съжалявам много, че изгубихме този мач. Искам да поздравя момчетата, които играха до последно и показаха, че могат да бъдат борбен отбор.SPORTNI.BG

Искам да поздравя и всички фенове, които ни подкрепяха до последно и не ни оставиха. Кубинците имаха малко късмет. Може би ни липсва още сигурност в решителните моменти. Този отбор тепърва ще изгражда своя облик и манталитет.

Имаше доста промени, но съм доволен съм от това, което се получи. Тези мачове бяха много важни. Сега гледаме напред, за да се подготвим за Олимпийските игри. Ще правим равносметки и ще се опитаме да поправим грешките. За съжаление Матей (Казийски) и Андрей (Жеков) не са тук и не може да знаем какво би се случило, ако бяха с нас”, каза след мача Найден Найденов (селекционер на България).

“Доволни сме и сме много щастливи от постигнатия успех. Това беше една много трудна Световна лига. Имаме петима млади в отбора, с които бихме Сърбия и Русия. Заслужихме си третото място, след като спечелихме загубения четвърти гейм.

Благодаря на капитана Леон, че преодоля болките от контузията си и успя да помогне на отбора. Благодаря на всички състезатели за прекрасната игра”, пък бяха думите на Орландо Самуелс (селекционер на Куба).