Светъл лъч в ЦСКА

ЦСКА победи с 2:1 Ботев (Враца) вчера в среща от 22-ия кръг на Първа лига. И в снощния си двубой, който бе на “Армията”, “червените” не показаха така желаната от феновете добра игра.

Момчетата на Любо Пенев действаха доста бавно и безидейно през първата част, като едва през втората започнаха до голяма степен да контролират събитията на терена.БЛИЦ

Впоследствие те отбелязаха 2 гола и слабата игра се появи отново, а физическите сили като че ли ги напуснаха. Това отбеляза дори треньорът на врачани Сашо Ангелов.

Макар и да не впечатлиха преди големия сблъсък с Левски в неделя от 13:00 часа, “армейците” имат повод за радост, изключвайки, разбира се, контузията на Ангел Лясков и наказанието на Малинов за натрупани картони.

Светлият лъч в отбора от Борисовата градина си има име – Иван Турицов. 19-годишният десен бранител снощи дебютира за “червените”, като изигра всичките 90 минути в мача. Той впечатли с добра игра в защита, а и с такава в офанзивен план.

Върнатият преди дни от Литекс футболист освен това показа и самочувствие, макар да е доста неопитен. На няколко пъти той задържаше топката, като опитваше пробиви по фланга.

На младока обаче няма да му бъде никак лесно да се наложи в състава на ЦСКА. На неговата позиция все още няма утвърден титуляр след напускането на Станислав Манолев. За основна позиция на десния бек той ще срещне конкуренция в лицето на Стойчо Атанасов и Стивън Перейра, който освен като централен бранител, може да играе и като краен защитник. Все пак Турицов ще има на разположение поне още няколко срещи да покаже, че неговото място в състава на 31-кратния шампион на България не е случайно.

Дали обаче Иван ще стартира и в предстоящото дерби с Левски в неделя, предстои да разберем…