Септември отнесе Локо в Пловдив (видео)

Септември продължи със силното си представяне от началото на пролетния полусезон, след като като надигра с 2:0 като гост Локомотив (Пловдив) в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Резултата откри Асен Чандъров от дузпа в 30-ата минута, а Борис Галчев реализира втори гол в 86-ата минута.SPORTAL.BG

Освен това футболистите на Христо Арангелов пропиляха още няколко отлични положения за нови попадения, а веднъж и гредата помогна на смърфовете след шут на Фабиано Алвеш.

Първото по-интересно положение бе пред вратата на домакините. В 10-ата минута Септември получи право да изпълни фаул пред границата на наказателното поле, но Галчев стреля в стената. Смърфовете отговориха с изстрел на Димитър Илиев в 12-ата минута, който излезе в аут. Четири минути по-късно нов удар на Илиев, но с глава, попадна в ръцете на Георгиев.

Натискът на Локо продължи и в следващите няколко минути. В 24-ата домакините като по чудо не поведоха. Буна центрира отдясно към Димитър Илиев, който стреля с глава, но Янко Георгиев изби след невероятна намеса. Смърфовете поискаха обаче да бъде признат гол, тъй като, според тях, топката е преминала с целия си обем голлинията преди намесата на гостуващия страж, но съдиите не бяха на същото мнение.

Така се стигна до 30-ата минута, в която гостите откриха резултата. След добра атака отляво топката стигна до Глишич, който шутира от 7-8 метра, а ударът срещна ръката на Езе и реферът Никола Попов правилно отсъди дузпа. Защитникът на пловдивчани не игра умишлено с ръка, но пък спря шут, който влизаше във вратата. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Асен Чандъров, който вкара хладнокръвно за 1:0.

Попадението обърка домакините и до края на мача те така и не успяха да се съвземат. Само 180 секунди по-късно Галчев изстреля снаряд от 30 метра, но Луков изби в корнер. В 38-ата минута Септември бе много близо до втори гол. Фабиано Алвеш шутира от 20 метра, топката рикошира в тялото на Езе и се отби в лявата греда.

В 53-ата минута Септември изпусна нова възможност за попадение. Здравко Георгиев проби отляво и опита да стреля, но шутът му бе блокиран. Топката обаче попадна в непокрития Мандианго, който отправи удар по земя от 7-8 метра, но Луков изби.

В 59-ата минута дойде един от най-красивите моменти в мача. Димитър Илиев засече с воле центриране от корнер, но Георгиев демонстрира невероятен рефлекс и изби в корнер. Шест минути по-късно Езе стреля опасно с глава след центриране от фаул, но покрай вратата.

В тези минути Локо отново наложи сериозен натиск, но той бе твърде кратък. В 66-ата минута пловдивчани пак бяха близо до изравнително попадение, но Георгиев за пореден път се справи. Софиянци отговориха подобаващо в 76-ата минута, когато Мандианго стреля опасно, но Луков спаси.

Десет минути по-късно Септември шокира своя опонент с втори гол. Гостите отнеха топката в наказателното поле на Локо, Русев подаде с пета към Борис Галчев и капитанът на софиянци не остави шанс на Луков след брилянтен диагонален шут по земя, който намери долния ляв ъгъл на вратата за 2:0.

В заключителните секунди на триминутното продължение Септември организира контраатака, при която Здравко Димитров се озова сам срещу вратаря, но направи по-трудното и стреля в аут.

С този успех гостите затвърдиха добрата си форма от началото на пролетния полусезон, тъй като само преди три дни победиха друг претендент за топ 6 – състава на Берое. Локо пък разочарова днес феновете си след доброто представяне и равенството срещу Левски на “Герена”, което драстично намали шансовете на тима за класиране в първата шестица.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – СЕПТЕМВРИ 0:2

0:1 Асен Чандъров 30 д.
0:2 Борис Галчев 86

ЛОКО ПД: 71. Луков, 6. Езе, 91. Буна, 50. Томашевич, 34. Банович, 29. Ангелов, 9. Карагарен, 14. Илиев, 77. Аралица, 5. Георгиев, 44. Посинкович

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 8. Галчев, 23. Дюлгеров, 24. Башлиев, 10. Чандъров, 7. Русев, 19. Глишич, 13. Димитров, 20. Мандианго, 16. Николов, 26. Алвеш