Николай Милков: Ще направим всичко възможно „Добруджа“ да остане, въпреки намалените средства от общината

„Добруджа“ ще получи с 65 000 лева по-малко спрямо миналата година от Община Добрич и това ще се отрази много сериозно, заяви президентът на футболния клуб Николай Милков. В интервю за медийна група „Добруджа“ той коментира вчерашното решение на постоянната комисия „Спорт и младежки дейности“, с което бюджетът за отбора бе намален с 4%.
Решението бе напълно очаквано за мен, защото в комисията има лице, което работи срещу „Добруджа“, от встъпването си в длъжност един общински съветник открито афишира желание да закрие футбола, заяви Николай Милков.
Спортната комисия работи в рамки, които са й подадени от Общинския съвет, основното решение е именно на него – общо за спорт парите да останат 750 000 лева, коментира клубният президент. Всички партии казват, че ще подкрепят спорта, а после от тях няма реални действия, смята Николай Милков.
„Тези пари, които сега се отпускат са крайно недостатъчни. Спорт се прави с пари, а футбол – с много пари, за издръжката на професионален клуб минимумът е 800 000 лв“, заяви още той.
Всяка година в касата на клуба, освен финансирането от Община Добрич, влизат допълнителни 200 000 лева, съобщи Милков.
Въпреки намаления бюджет, ние ще направим всичко възможно „Добруджа“ да се спаси от изпадане, категоричен е президентът на клуба. Той разкри, че до първия официален мач за годината се очаква да бъдат привлечени още нови попълнения.