„Добруджа“ пробва англичанин и бразилец в последен спаринг (ВИДЕО)

Двама чужденци се присъединиха към подготовката на „Добруджа“. На проби в отбора са англичанинът Невил Ривелино и бразилецът Габриел До Кармо. Днес те имаха възможност да се докажат пред треньора Емил Велев в двустранна игра между мъжкия състав и юношите старша възраст на „Добруджа“.
Невил Ривелино е роден през 1994 г. в Лондон, играе на поста ляво крило. Кариерата му започва в английския „Тонбридж Ейнджълс“, след което продължава във втора гръцка дивизия. През есента Невил Ривелино е играл в трета австрийска група за „Швехат“.
Бразилецът Габриел до Кармо е на 28 години, нападател. В родината си е играл за „Коритиба“, а във втора лига на Гърция – за „Астерас“. Има опит и по българските терени, с екипа на „Локомотив“ (Пловдив) в А група и със „Созопол“ във второто ниво на родния футбол. Габриел До Кармо вече отбеляза първия си гол с жълто-зеления екип. 188-сантиметровият таран се извиси и насочи топката с глава за третия гол в спаринга с юношите. До почивката на два пъти се разписа Николай Минков, а веднъж – Кристиан Пешков.
Добрата новина от лагера на отбора е, че след като пропуснаха голяма част от зимната подготовка, защитниците Александър Бранеков и Атанас Куманов вече са възстановени и днес започнаха като титуляри в тази последната проверка.
Единственият контузен е Тодор Колев, който се очаква да бъде готов за игра след около месец.
Същевременно продължават ремонтните дейности на стадион „Дружба“. Дори и по време на мача усилено се работеше по козирката на трибуната и по фасадата на сградата, в която се помещават съблекалните. Стадион „Дружба“ се подготвя да приеме Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години през май.