Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:fokus-sport
Ужасен жребии за ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. „Червените” гостуват на всички фаворити през есента, вечното дерби е в 9-ия кръг. Тегленият вчера жребий за сезон 2012/2013 на „А” група отреди кошмарна есенна програма за рекордьора по титли ЦСКА. Червените гостуват на всички фаворити в елита – Литекс, Черноморец, Миньор (Пк), Лудогорец, Славия, Ботев (Пд) и Черно море. Отборьт на Стойчо Младенов е домакин, но символичен на Левски във вечното дерби, което ще се играе в 9-ия кръг. Любопитно е да се отбележи, че на жребия ЦСКА бе представляван от големия кадемлия Димитър Пенев, но този път и той не донесе късмет на вицешампионите.
Шумен и Светкавица ще делят един стадион в „Б” група, продължава на втора страница футболният ежедневник. При тегленето на програмата на „Б” група бяха разминати домакинските мачове на Светкавица и Шумен. Причината е, че през новото първенство и двата състава може да посрещат съперниците си на стадиона в Търговище. ФК Шумен е заявил като резервен вариант „Димитър Бурков”, ако не успее да завърши навреме ремонта на своя „Панайот Волов”.
Президентът на Шумен Георги Георгиев увери, че ремонтът на стадиона ще бъде завършен в срок, въпреки че освен клуба никой друг не се ангажира да помогне за това. В първия кръг шуменци посрещат Видима-Раковски, а Светкавица гостува на Спортист в Своге.
От БФС увериха, че със сигурност проблемните Спортист (Своге) и Бдин (Видин) ще участват в „Б” група през следващия сезон въпреки финансовите проблеми, които имат.
Двубоят между Банско и Септември (Симитли) може да бъде окачествен като дербито на първия кръг в новата единна „Б” група. Завърналият се след около 3 години пауза в професионалния футбол Спартак (Пл) пък гостува на друг новак – Пирин (Разлог). Други интересни сблъсъци ще бъдат Нефтохимик – Чавдар (Етр) и Любимец – Спартак (Вн).
Дани Младенов се размина с договор в Левадиакос Бившият играч на Левски Даниел Младенов се размина с трансфер в Гърция. Крилото бе близо до преминаване в местния Левадиакос, но сделката пропадна. Причината е, че роденият в Кюстендил състезател не се е разбрал за условията по личния си договор. Така той продължава усилено да си търси отбор, след като не попадна в плановете на новия треньор на Левски Илиан Илиев.
„Левадиакос продължава да търси опции за десния фланг на атаката си, след като Даниел Младенов от Левски вече не е актуален вариант”, се казва в изявление на клуба пред регионалната медия на областта Беотия – „Вория”.
Желанието на Младенов е да си уреди отбор зад граница, но сега ще се наложи да търси перспективи и у нас. Като вариант за играча се спряга и Черно море, но трансфер там на този етап изглежда малко вероятен.

Пет дербита на старта в “А” група, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Жребият за новия сезон в “А” група още в първия кръг предложи пет дербита. Шампионът Лудогорец започва защитата на своята титла с гостуване на Черно море във Варна. Вицешампионът ЦСКА ще гостува на един от най-трудните си съперници в последните години – Литекс. Левски пък приема Черноморец на собствения стадион “Георги Аспарухов”.
Пловдивските отбори също имат трудна задача в първия кръг. Завърналият се в елита Ботев ще приеме Славия. Локомотив Пловдив ще гостува в София на съименника си от квартал Надежда. Вечното дерби между Левски и ЦСКА ще се играе в 9-ия кръг. Арена на най-дългоочаквания мач в България ще бъде Националният стадион “Васил Левски”. Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев е в 11 -ия кръг след 3-годишно прекъсване.
Йович: Няма да имаме проблеми в Малта Евентуалният съперник на Левски във втория предварителен кръг на Лига Европа – Сараево, стегна куфарите за реванша с Хибърниънс в Малта. Босненският тим победи с 5:2 в първия мач и реваншът на пръв поглед изглежда протоколен. Според треньора на Сараево Драган Иович неговите възпитаници не би трябвало да имат проблеми и във втората среща между двата тима.
– Няма да подценяваме съперника. Въпреки това мисля, че след разгромната победа ще излезем като фаворити в Малта, без значение, че те са до* макините. Не мисля, че ще има проблем да продължим – заяви Драган Йович.
Днес рано сутринта тимът от Босна замина за Болония от където след кратка почивка ще продължи към столицата на Малта – Валета. Срещата реванш между двата тима е на 12 юли.
Играят две контроли днес Треньорът на Левски Илиан Илиев и неговите момчета ще изиграят два приятелски мача днес, съобщиха от клуба. Първият спаринг ще стартира в 17:30 часа, а опонент ще бъде австрийският Соленау, който играе в местната трета лига. В тази среща Илиев ще заложи младите футболисти и тези, които по-рядко играят. Два часа по-късно – в 19:30 часа българско време, останалата част от отбора излиза срещу румънския Пандури. Този мач ще е генералната репетиция за Левски преди старта на сезона срещу фК Сараево на 19 юли.

Левски срещу Херо, ЦСКА в Ловеч, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Левски – Черноморец и Литекс – ЦСКА са най-интересните мачове от първия кръг на новото първенство. Това отреди тегленият вчера жребий за програмата на сезон 2012/13. Шампионът Лудогорец ще започне защитата на титлата си с визита на Черно море. В първия кръг е и железничарското дерби между Локо Сф и Локо Пд, а новакът Ботев Пд приема Славия в битката на стогодишните клубове.
За разлика от сините, чиято програма в началото е сравнително лека, на червените във втория кръг предстои и тежка визита на Черноморец. Вечното дерби ще е в 9-ия кръг, а пловдивското – два кръга по-късно. Лудогорец пък приема и ЦСКА, и Левски през есента, съответно в 6-ия и 13-ия кръг.
Димитър Пенев: ЦСКА ще е по-добър от миналия сезон Президентът на ЦСКА Димитър Пенев заяви след жребия за новото първенство, че очаква тази година шампионатът да е изключително оспорван, и изрази надежда, че червените ще стартират по подобаващ начин срещу Литекс.
„Мисля, че и ние, и Левски сме си взели поука от миналото първенство. Играли сме много мачове с Литекс. Няма страшно, че почваме с гостуване в Ловеч. Знаете, че последния път ги бихме с 2:0 там. Помните и кой беше треньорът. Сега прочетох, че сме поканили Литекс за контрола, явно сме предусещали, че ще играем с тях в първия кръг. Важна е подготовката до момента. Първата среща винаги е била интересна. Всичко зависи от старши треньора и неговия екип. Все още има футболисти без договор и се надявам всичко да бъде решено след прибирането на отбора в България. Не мога 100 процента да кажа, че ще бъдем по-добри от миналия сезон, но съм сигурен, че ще изглеждаме по-добре от последните кръгове, когато бяхме колебливи. Не мисля, че селекцията е закъсняла. Всичко това е нормално за българските отбори. Колкото до самото първенство, очаквам то да е много оспорвано. Шампион ще бъде този, който вкара най-много голове”, заключи философски Стратега.
Младенов притеснен от жребия Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана силно разтревожен, след като разбра жребия за новия сезон в А група. Младенов сподели, че се е надявал на по-лек старт на водения от него отбор, тъй като ЦСКА закъснява със селекцията и ще му трябват няколко кръга, докато навлезе в необходимата форма и ниво на обиграност. Червените започват първенството с гостувания в Ловеч и Бургас, след това приемат Локо Пд и отиват в Перник на Миньор. В 6-ия кръг пък е визитата на шампиона Лудогорец, Не само Младенов, но и останалите треньори в щаба му са на мнение, че програмата не е благоприятна за армейците, но за сметка на това облагодетелства вечния съперник Левски.