Ботев смаза Верея, гледа към топ 3

Отборът на Ботев (Пловдив) разби Верея с 4:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. На базата в “Коматево” домакините без проблем стигнаха до трите точки срещу аутсайдера в шампионата. Феребори Доре (20), Тодор Неделев (41), Васил Шопов (81) и Кристиан Добрев (86) отбелязаха попаденията за “канарчетата”. Съставът на Николай Киров се доближи само на три точки от третия в класирането Левски, който има мач с ЦСКА-София. Пловдивчани вече имат 42 точки след 13 победи и три равенства от 23 срещи.SPORTAL,BG

“Жълто-черните” записаха втори пореден успех през тази пролет пред своя публика, като между тях стигнаха до равенство при визитата на шампиона Лудогорец в Разград.

Противникът от Стара Загора пък записа второ поредно поражение и общо 17-та загуба през тази кампания, като остана на дъното без спечелен мач с едва шест точки.

Треньорът на Ботев Киров направи три промени в стартовите 11 от мача на “Лудогорец Арена”. Наказаните Антонио Вутов и Кристиян Димитров бяха сменени от Феребори Доре и Костадин Ничев, докато Радослав Терзиев отстъпи мястото си на Атанас Зехиров, който дебютира от първата минута в новия си тим.

На отлично изчистения от снега терен в Коматево цялата среща се игра пред вратата на гостите. Васил Шопов пропусна две положения, за да даде аванс на Ботев, който поведе в 20-ата минута. Тогава Доре беше точен с глава след центриране на Еберт Кардосо. Това беше негов първи гол след завръщането му в клуба и първи с екипа на тима от март 2014 година, когато отбеляза при равенството 1:1 с Черно море.

Васил Шопов пропусна сам срещу Генадий Ганев в 24-ата минута, а малко по-късно асистира на Тодор Неделев. Бившият халф на Дунав подаде на национала в 42-ата минута, който без проблем вкара своя 10-и гол през този сезон, което е личен рекорд за него в рамката на редовния сезон.

През втората част нищо не се промени на терена, като топката беше непрекъснато в “канарчетата”, докато гостите само седяха в тяхната половина и пазеха вратата си от трети гол. Лъчезар Балтанов и Неделев пропуснаха. Младите Кристиан Добрев и Иван Василев получиха шанс за изява.
Третият гол падна в 81-ата минута, когато Балтанов подаде към Шопов, който изпревари излезлия неразчетено вратар Ганев и направи 3:0. Попадението беше негово второ за сезона.

Четири минути след това 17-годишният Добрев с хубав рейд оформи крайното 4:0. Това беше второ попадение за таланта в родния елит, след като се разписа през април 2017 година във вратата на Монтана.
В оставащите минути Карачанаков също сам срещу вратаря пропусна да се разпише и да зарадва премръзналите фенове по трибуните.

Ботев има две гостувания на Дунав и Черно море, като е на три точки от гарантирането си и на теория участие в Първата шестица. Верея пък чака нови футболисти, за да се опита да се спаси в плейофите.

ППЛ, 23-и кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ВЕРЕЯ 4:0
1:0 Доре (20)
2:0 Неделев (41)
3:0 Шопов (81)
4:0 Добрев (86)
БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Даниел Кайзер; Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Костадин Ничев, Кардосо; Атанас Зехиров, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Васил Шопов, Антон Карачанаков; Феребори Доре
Старши треньор: Н. Киров
ВЕРЕЯ (4-2-3-1): Генадий Ганев; Годердзи Мачадзе, Иво Иванов, Дмитрий Иванов, Тимоте Рубин; Женя Доброволски, Жосуе Нтоя; Шота Гвазава, Андреис Ковальов, Хрвоие Ризванович; Бедри Ростемов
Старши теньор: О. Севидов

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: “Ботев 1929”, Коматево