Етър не прости на Локо (Пловдив) и продължава битката за първата шестица (видео)

Отборът на Етър победи с 2:0 Локомотив (Пловдив) в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Играчите на Красимир Балъков бяха значително по-добрият тим на тежкия заснежен терен на стадион “Ивалйо” и заслужено стигнаха до трите точки. “Болярите” отбелязаха по едно попадение във всяко полувреме. Велко Батрович откри, а Даниел Младенов удвои.

 През първото полувреме домакините бяха пълни господари на действията на терена, като Батрович и Флорент Боджадж постоянно тормозеха защитата на гостите. Логично резултатът бе открит в средата на частта. Крум Стоянов намери в наказателното поле Младенов, който свали към Боджадж, а той от своя страна подаде към Батрович на стрелкова позиция, който откри пред погледа на слисаните защитници на “смърфовете”. SPORTAL.BG

Малко по-късно Боджадж пропусна отлична възможност да удвои. Руменов го намери непокрит, но ударът му с глава бе спасен от Луков, а след това вратарят успя да прибере топката на голлинията преди да последва добавка.

В 38-ата минута и гредата се оказа помощник на Луков. Батрович напредна към наказателното поле и стреля, но топката се удари в страничния стълб и излезе в аут.

През втората част снегът значително се засили и затрудни играчите на двата тима. Все пак домакините по-добре се ориентираха в обстановката и продължиха да са по-активният отбор. Така в 71-ата минута Батрович центрира към Младенов, който не бе атакуван от отбрната на Локо и реализира с глава, въпреки ниския си ръст.

До края на мача двата тима си размениха по едно положение за попадение, но така и не се възползваха от ситуациите си. В последната минута на срещата дойде най-чистата възможност за гостите, но новото попълнение Никола Марич стреля много неточно, останал сам срещу вратаря.

С успеха си днес Етър продължава борбата си за класиране в първата шестица на шампионата. Търновци за момента са на седма позиция с актив от 36 точки – на само една от шестия Черно море. Локомотив от своя страна остава на десета позиция с 26 точки, като ако “смърфовете” продължават по този начин, нищо чудно да влязат в битките за оцеляване в края на сезона.

Първа професионална лига, 23 кръг:

ЕТЪР – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 2:0
1:0 Батрович (26)
2:0 Младенов (71)

Съставите:

Етър: 1. Иванов, 83. Илиев, 16. Гълъбов, 3. Артунин, 25. Стоянов, 5. Сърмов, 17. Мане, 8. Руменов, 10. Батрович, 11. Младенов, 88. Боджадж

Локомотив (Пловдив): 71. Луков, 50. Томашевич, 5. Георгиев, 15. Везалов, 20. Петрович, 14. Илиев, 34. Банович, 10. Умарбаев, 88. Марич, 7. Цветанов, 12. Ожболт

Стадион: “Ивайло”, Велико Търново
Съдия: Георги Иванов