Сагата свърши: Левски най-после купи Жоао Силва

Почти едномесечната трансферна сага около преминаването на Жоао Силва в Левски най-после приключи. Португалецът от днес е футболист на “сините”, съобщи официалният им сайт.

Нападателят вече подписа договор за три години. Проблемът около преминаването му беше свързан с предишния му клуб Евертън. sportni.bg
До последно “карамелите” обмисляха сделката. Мениджърът им Дейвид Мойс явно държеше много на футболиста, защото искаше да го пусне само под наем на “Герена” за една година.

В крайна смета шотландецът е склонил да се раздели с Жоао Силва и трансферът е факт. все още от столичния гранд не са обявили никакви други подробности около сделката.

По неофициална информация, “сините” ще платят 500 хил. евро за португалеца. Той отиде на “Гудисън парк” за 650 хил. евро преди две години.

Нападателят се беше разбрал за личните си условия още в края на миналата седмица. Според различните информации, заплатата му ще е около 20 хил. евро на месец.

Той ще направи неофициалния си дебют със синия екип още днес. Жоао Силва ще играе срещу третодивизионния австрийски Соленау.

Проверката е предпоследна за Левски по време на лагера му в Австрия. Последната е срещу румънския Пандури от 19:30.

Левски се прибира с чартърен полет от Австрия утре вечер. След това отборът ще почива два дни и подновява занимания едва в събота.

Жоао Силва е седмото ново попълнение на Левски това лято. Преди него на “Герена” дойдоха Ромен Ели, Роман Прохазка, Станислав Ангелов, Базил де Карвальо, Ажиеманг Опоку и Марсиньо.