Кобрата на две победи от мач срещу Кличко

Кубрат Пулев ще участва в турнир на претендентите, който ще определи следващия съперник на украинеца Владимир Кличко.sporta.bg

 

Българският боксьор е под номер три в класацията на Международната боксова федерация, (IBF) като пред него се намират само Тони Томпсън.

 

В събота обаче Кличко нокаутира именно Томпсън и това по всяка вероятост ще доведе до спад на американеца в ранглистата.

 

За това IBF е взела това решение следващият съперник на украинеца да бъде определен след турнир между останалите четирима боксьори в челото на класацията ѝ.

 

Очаква се в полуфиналите да се бият Кубрат Пулев с кубинеца Одланиер Солис (номер 5) и поляка Томаш Адамек (номер 4) с руснака от беларуски произход Александър Устинов (номер 6).

 

Мачът между Кобрата и Солис обещава да е истинско зрелище. През май българският боксьор победи с технически нокаут състезаващия се за Германия Александър Димитренко и спечели европейската титла в тежка категория.

 

В последния си мач – също през май, кубинецът пък победи руснака Константин Айрих в 12-рундов мач. Това бе първият мач на Солис след продължителна пауза, след като година по-рано той бе нокаутиран още в първия рунд от защитаващия титлата си в тежката категория Виталий Кличко.

 

В двубоя с брата на Владимир Солис контузи своето коляно и впоследствие трябваше да претърпи три операции, за да се възстанови.