ЦСКА-София ще се съвзема срещу Септември

Днес ЦСКА-София приема Септември (София) в двубой от 24-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините на стадион “Българска армия” ще опитат да се съвземат от шока след загубата от Левски (0:1) в миналия кръг. Гостите изглеждат наглед доста удобен съперник, тъй като се намират в долната половина на таблицата. Отборът от Красна поляна обаче в никакъв случай не идва като обречен и ще опита да вземе ценни точки от този двубой, които са от изключителна важност в битката за оцеляване в елита.SPORT.BG

На “Армията” приеха доста тежко поражението от “сините” и потърсиха какви ли не аргументи, за да оправадят тази загуба. Сега играчите на Любослав Пенев обаче не могат да си позволят ново подхлъзване. До момента под негово ръководство “червените” са с 1 победа и 2 загуби и така и не успяха да се възползват от грешките на лидера в класирането Лудогорец. Все още обаче нищо не е изгубено и “Армейците” остават в битката за титлата, но за целта трите точки днес са повече от задължителни.

В същото време Септември се намира във възход след подновяването на шампионата през пролетта. Играчите на Христо Арангелов записаха 2 победи и 1 равенство и си върнаха настроението. Сега те се канят да объркат сметките и на ЦСКА-София.

Двата тима вече се срещнаха през първия полусезон на стадион “Васил Левски”. Тогава “Армейците” спечелиха убедително с 3:0.

В ЦСКА-София не могат да разчитат днес на наказаните Божидар Чорбаджийски и Едвин Джеси. Любослав Пенев има и доста проблеми с контузени играчи, като в лазарета са Николай Бодуров, Евандро, Жеферсон и Данте Стипица.

Най-вероятно Ел Голеадор ще заложи на Черниаускас на вратата и Турицов, Перейра, Томаш и Лясков в отбрана. Малинов ще бъде дефанзиван халф, а Пинто и Тиаго ще действат в средата на терена.Жоржиньо и Рафаел ще бъдат на крилата, а на върха на атаката отново ще е Соу.

Гостите пък нямат абсолютно никакви проблеми и ще излязат в оптимален състав. На вратата се очаква да започне Георгиев и пред него в отбрана Башлиев, Дюлгеров, Николов и Глишич. Фабиано ще бъде опорен халф, а Чандъров и Галчев ще движат нещата в центъра на терена. Димитров и Русев ще оперират по крилата, а на върха на атаката ще започне Мандиангу.

Първа професионална лига, 24 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ – СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Перейра, Томаш, Лясков, Малинов, Пинто, Тиаго, Жоржиньо, Рафаел, Соу

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Башлиев, Дюлгеров, Николов, Глишич, Фабиано, Галчев, Чандъров, Димитров, Русев, Мандиангу