Левски надигра румънци

Левски, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

 

Левски постигна победа с 1:0 над румънския елитен Пандури в поредната си контролна среща от подготвителния лагер на тима,sportni.bg

“Сините” като цяло владееха инициативата в мача и заслужено стигнаха до победата, която дойде с попадение на Базил де Карвальо в 19-ата минута. Илиан Илиев пусна този път основния си състав за разлика от контролата срещу австрийския

Новите попълнения Ели, Ангелов, Прохазка, Марсиньо и Карвальо излязоха сред титулярите и се представиха на ниво. Началото на мача започна силно за Левски и в 13-ата минута Марсиньо стреля от разстояние, но ударът му не срещна очертанията на вратата.

В 19-ата минута обаче натискът на левскарите даде резултат и те поведоха в резултата.
След комбинация между Марсиньо и Карвальо, последният бе изведен на чиста позиция и от няколко метра по диагонал прати топката в противниковата врата.

Добрата игра на Левски продължи и в 26-ата минута Карвальо опита да шутира, но топката прелетя високо над вратата. В следващите минути не се стигна до нищо интересно. В 38-ата минута обаче Симеон Райков би фаул, но прати топката високо над напречната греда.

До края на полувремето не се стигна до нищо опасно и резултатът се запази до почивката.

Второто полувреме започна с по-бавно темпо. В 53-ата минута обаче румънците можеха да изравнят резултата. Григораш бе на добра позиция да вкара в опразнената врата, но топката мина половин метър покрай гредата.

В 60-ата минута пък Прохазка отправи слаб удар, който не застраши особено противниковата врата. Четвърт час по-късно Пандури бе изключително близо до гола, но Пламен Илиев извади невероятно положение.

В 84-ата минута пък имаше спречкване между Рамос и Максим от състава на противника, което доведе до червен картон за футболиста на Левски. До края не се стигна до повече голове и резултатът се запази.

Това бе и последният мач на Левски по време на летния подготвителен лагер в Линдабрун (Австрия). Отборът на Левски ще се завърне утре, 11 юли, в София.

Футболистите ще отпътуват от Виена със самолет на авиокомпания  FlyNiki  в 22:45 часа българско време и ще бъдат на терминал 2 на летище София в 00:05 часа.

“Сините” ще почиват в четвъртък и петък. Отборът ще поднови тренировъчни занимания в събота, 14 юли, в 19:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”.

ЛЕВСКИ – ПАНДУРИ 1:0
голмайстор: 1:0 Карвальо 19
ЛЕВСКИ: Илиев, Мюлдер, Ели, С. Ангелов (62 – Йовов), Старокин, Прохазка, Гаджев, Марсиньо, Райков, Рамос (46 – Иво Иванов), Карвальо