„Черноморец“ (Балчик) спечели дербито, ситуацията пред „Добруджа“ става все по-сложна (ВИДЕО)

В мач от 20-ия кръг на Втора лига „Добруджа“ загуби от „Черноморец“ (Балчик) с 0:1. Около 800 зрителите на стадион „Дружба“ отново не успяха да видят победа или поне гол от любимия си отбор.
Областното дерби започна с домакински натиск. Основна заплаха за отбраната на балчиклии бе снажният белгиец Етиен Муканя Кабобола, който често навързваше по 2-3 съперници при пробивите си. При един от тях, в 15 мин. той отправи мощен удар към долния ляв ъгъл на Християн Христов, но стражът на „Черноморец“ плонжира и изби в корнер. След ъгловия и Петър Тончев стреля точно от границата на наказателното поле, но вратарят на гостите отново спаси.
В 67 мин. отново белгиецът беше близо до гола. Централният нападател на „Добруджа“ стреля силно от фаул, но топката премина на сантиметри от сглобката.
2 минути по-късно капитанът на „Черноморец“ Ганади Луго насочи топката неспасяемо с глава след корнер и отбеляза единствения гол в мача.
До края „Добруджа“ хвърли всички сили в атака, като в добавените 6 минути на мача и вратарят Стефано Кунчев бе основно в наказателното поле на гостите. Оцветените специално за този мач в синьо коси на повечето футболисти от Балчик явно им донесоха късмет и „Черноморец“ си тръгна с трите точки. С тях отборът от Белия град се изкачи на шестото място във временното класиране на Втора лига.
„Добруджа“ пък остава на последното, като вече е на 7 точки от зоната на спасението, след като в този кръг „Пирин“ измъкна 3:3 от гостуването си на „Ботев“ (Гълъбово).