Стойчо Стоев: Трябваше ни точно такава победа

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев говори след победата с 2:0 над Левски в двубой от Първа лига. Така разликата между двата тима вече е 8 точки, а Стоев разкри, че е разговарял с всеки един от играчите си, за да го настрои за дербито.БЛИЦ

“Трудно е да се каже къде надиграхме Левски, беше оспорван и интересен мач с динамика. Важно беше да го спечелим след неудачите в първите кръгове. Хубаво е, че победихме, постепенно ще се отпуснат психически, ще станат по-уверени. Всичко с времето си.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Ясно е, че за 2 дни не мога да направя генерални промени. Насоката беше от първите минути да се настаним в половината на Левски и с тази агресивност да вкараме гол. Не вкарахме всичко, но накрая съумяхме да победим. Трудно ми е да бъда точен на какво да отдам пропуските. Една ситуация малшанс, в други самите футболисти,  които завършваха атака ,може би трябваше да подадат. За мен важното е да побеждаваме.

Лесно е след една победа да кажа, че съм го очаквал, но не е точно така. Левски оказа сериозен отпор, определено е по-класен отбор от преди. Успяхме да неутрализираме ситуациите пред нашето поле. Знаехме за центриранията и мисля, че се справихме.”

Не трябва да сме еднотипни, търсеше се ротация със Серкан и Марселиньо, аз съм доволен от абсолютно всички футболисти, бореха се за победата. Почти с всички имах разговор, някои ги познавам от преди, някои са нови, основната задача ми беше да им разбера тяхното мислене, второ – те да видят моето. Наистина съм перфекционист и съм сигурен, че може да се надградим, това ще е основната насока  – да играем по-добре и да ликуваме в края на шампионата, но няма да е лесно. След това ще мислим за представяне в Европа.

Имаше напрежение, то се видя още в първата тренировка. Когато си свикнал да си постоянно на върха и като се съберат три мача,  които не са толкова добри, нормално е да чувстваш неувереност. Насоката беше да излязат уверени и на фона на постигнатото във времето да са спокойни и да се представят на ниво”, каза Стоев пред Диема Спорт след двубоя на “Герена”