Съдията на България – Черна гора: Мразен от Неймар, обича Монако

Френският елитен рефер Руди Буке, който  ще ръководи първата европейска квалификация между България и Черна гора в петък, е на 42 години. Той е рекламен агент и свири мачове от Лига 1 от 2008 година, а от 2011 до днес е в листата на ФИФА.БЛИЦ

Във Франция го определят за един от най-добрите свои рефери, но често има недоволни от неговите отсъждания. Един от тях е голямата звезда Неймар. След като премина от Барселона в ПСЖ бразилецът, бързо се превърна в лидер на парижани. Първият му червен картон бе именно от Буке. В мач срещу Марсилия през 2017 година Неймар реагира бурно, след като е фаулиран от Окампос, а това дава достатъчно основания на французина да го изгони. След мача ръководството на ПСЖ и Неймар атакуват Буке заради решението да отстрани бразилската звезда.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

“Изгонването ми беше несправедливо и преувеличено. Имам десетки следи от фауловете в този мач. Окампос ме фаулира много грубо и не издържах на това. Исках да го попитам защо го прави, защо влиза толкова грубо отзад. А съдията ме изгони”, каза тогава Неймар.

Няколко отбора обвиняват рефера, че е привърженик на Монако. От Тулуза директно отсичат, че Буке може спокойно да започне работа в клуба.

В същото време арбитърът получава голямо доверие от колегите си и от ръководството на френския футбол и три поредни години е определян за най-добър френски рефер.