Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Лудогорец прибра и суперкупата, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Шампионът Лудогорец взе трета купа в рамките на няколко месеца. Разградчани победиха Локомотив Пд с 3:1 и завоюваха Суперкупата на България. Лудогорец откри резултата на стадион “Лазур” в Бургас чрез новото си попълнение Жуниор Кайсара. Бразилецът беше точен в 10-ата минута, след
като получи много хубав пас с пета от Марселиньо. Локомотив Пд отговори веднага и само 2 минути по-късно изравни, след като Даксон вкара от фаул. В 41-ата минута капитанът Емил Гъргоров вкара за 2:1 и успокои своите. През втората част Лудогорец играеше на контра и в края на мача вкара трети гол. Негов автор стана Марселиньо, който се разписа в 90-ата минута.
Режат БНТ за мачовете от “А” група, продължава на втора страница вестникът. Националната телевизия губи търга като некоректен платец, 4 канала в битка за първенството.
БНТ няма да предава мачовете от “А” група през новия сезон. За момента това не е сигурно на 100%, но от БФС обмислят да отрежат националната телевизия заради дълговете, които все още имат да изчистват от “Сан Стефано” №29.
Въпреки това от БНТ планират да участват в търга за тв правата за новия сезон. Държавната телевизия вече е пуснала необходимите документи в срок и официално ще се състезава да дават мачовете. Останалите претенденти на търга са Нова телевизия, ТВ7, ТВ+, както и неназован кандидат.
През миналата година срещите бяха излъчвани по БНТ и ТВ7, докато ТВ+ излъчваше мачовете от турнира за Купата на България. Нова телевизия първоначално се включи в наддаването, докато по-късно се оттегли.
В момента клубовете имат да получават 1,5 млн. лева без ДДС за изминалия сезон. Най-вероятно от тях ще бъдат платени само 40% от тази сума, а другите ще бъдат удържани като глоба.
За първи път мачовете ще бъдат разделени на отделни пакети. Те ще са Платинен, Златен, Сребърен и Бронзов. Всеки от тях е с различна цена и има различно съдържание. В най-скъпия ще влизат мачовете на Левски и ЦСКА и по всяка вероятност срещите от турнир за Купата на България.
Мачовете от Европа на “Васил Левски” Вицешампионът на България ЦСКА ще домакинства на Националния стадион „Васил Левски” в реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа на 26 юли, съобщава официалният сайт на УЕфА. Двубоят срещу все още неизвестния съперник ще бъде от 20:00 часа. Тази новина беше напълно очаквана, предвид факта, че стадион „Българска армия” е в окаяно състояние и обещаният ремонт от собствениците остана поредното неизпълнено обещание.
Съперник на червените във втория предварителен кръг на Лига Европа ще бъде определен днес от победителя между словенския Мура и азербайджанския фК Баку, които завършиха в първия си мач 0:0.

Сити взе българин в Австрия, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Роберто Майчини извика юношата на Спартак (Пловдив) Серафим Михайлов в първия отбор на Манчестър Сити за подготовката в Австрия. До няколко седмици ще стане ясно дали ще му бъде предложен договор. Младият нападател отиде в школата на Сити през април тази година.
Босовете: Заложници на 15 хулигани, продължава футболният ежедневник. Ръководството на Динамо (Загреб) излезе с остра реакция срещу собствените си фенове, които прекъснаха пореден мач на своя тим само няколко часа след като стана ясно, че няма да има гостуваща агитка за мача в Разград срещу Лудогорец. „За съжаление пореден мач на Динамо не можа да мине без ексцесия по трибуните. Група хулигани прекъсна контролата с Нефтчи и по този начин не даде възможност на много хървати от Австрия, които пропътуваха хиляди километри с техните семейства, да догледат мача докрай. Освен това те обиждаха президента на Динамо и неговата съпруга и е чудно как после ще погледнат децата си в очите. По-добре не си блъскайте главата в търсене на отговора. Той изисква наличието на мозък на цивилизован човек, какъвто въпросните индивиди не притежават. За пореден път Динамо се превърна в заложник на 15 хулигани. Ами ако това не се бе случило в австрийско село, а в мач с Лудогорец, Малмьо или Реал Мадрид? Какво още трябва да се случи, за да могат отговорните фактори да реагират? И докога ще чакаме техния отговор”, се казва в декларацията на клуба.
Витес не брои „смърфовете” за живи Капитанът на Витес Грам Кашия демонстрира прекалено високо самочувствие в навечерието на мача срещу Локо (Пд) от Лига Европа. Според него тимът му е много по-класен от българския си съперник. „Локомотив направиха много силен минал сезон, но въпреки това смятам, че определено ние сме по-добрият отбор. Гледах репортажи от досегашните им мачове и не съм особено впечатлен. Това обаче не означава, че ще ги подценим. Времето може да окаже много голяма роля върху крайния изход, тъй като в момента в България е много топло. Ние обаче отиваме в Ловеч за победа”, обяви Кашия. Доста по-умерен в изказванията ое треньорът на холандския тим фред Рутен. „Все още сме в подготвителен период и физическото ни състояние не е добро, но виждам, че с всеки следващ мач подобряваме представянето си. Надявам се до първия официален мач всичко да е наред”, заяви бившият треньор на Станислав Манолев в ПСВ Айндховен. В същото време холандските медии съобщиха, че поддържащият форма с тима от Арнем бивш играч на Ред Бул Залцбург Симон Шиомер може да бъде привлечен за постоянно, след като понастоящем е със статут на свободен агент.

ЦСКА домакинства в ЛЕ от 20:00 часа, пише вестник “Тема спорт”. Официалният сайт на УЕФА обяви вчера, че срещата реванш от втория предварителен кръг в Лига Европа между ЦСКА и победителя от двойката Мура – Баку ще се изиграе на 26 юли от 20:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”.
Първият мач, който пък е седмица по-рано, все още е с неуточнен начален час. Причината за това е, че от европейската футболна централа изчакват да видят срещу кой отбор ще трябва да играят червените. В зависимост от това, дали ЦСКА ще гостува в Азербайджан или Словения, ще бъде определен и началният час. Ако визитата на червените е в Баку, двубоят ще започне по-късно, а ако е на Мура, ще стартира по-рано поради различните метеорологични условия в двете страни Междувременно от азербайджанския тим получиха едва 100 билета за техните фенове, които смятат да посетят днешния мач срещу Мура. От ръководството на Баку обаче заявиха, че тази бройка е твърде малка, и ще настояват за повече места от капацитета на градския стадион в градчето Лендава. Голямата звезда на отбора Марис Верпакобскис обяви преди мача, че не иска и да помисля за евентуално отпадане от “отбор, който играе с 11 души в защита”.
Двубоят Мура – Баку е тази вечер от 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по телевизиите “Idman TV” и SportKlub+”. Първата среща между двата отбора завърши 0:0. На мача днес ще присъства скаутът на ЦСКА Иво Димов.
Младенов освободи Хавиер Мартина Дошлият на проби нападател Хавиер Мартина бе освободен вчера от Стойчо Младенов. Треньорът на ЦСКА не остана впечатлен от качествата му и няма никакво намерение да разчита на него. Мартина, който дойде със статут на свободен агент от Торонто, а преди това е играл за Аякс, бе използван в две контроли за по 15 минути. Очакваше се при пристигането на червените от Турция снощи Младенов да обяви намеренията си спрямо друг играч на проби – фланговия нападател Педро Мендеш. До момента след пробен период бяха освободени други трима футболисти – Фабио Нунес, Алесандро Гирарди и Масимо Кода.
Новак в Б група изненада Черноморец Раковски бие с 2:1 в Ракитово, Яник Боли бележи за бургазлии. В първата си контрола бургазлии победиха с 2:1 Септември Симитли. Възпитаниците на Димитър Димитров изглеждаха доста уморени, което си пролича най-много в края на двете полувремена. Тогава акулите грешаха прекалено често и не успяваха да организират добре играта си.
Иначе сателитът на Ботев Пловдив откри резултата чрез Илиан Енчев в 18-ата минута при първата си по-сериозна атака. Халфът засече с глава центриране отдясно за 0:1. В 39-ата минута Георги Аврамов опита силен пас от тъча, Стоян Колев обаче не видя добре топката и тя влетя директно в мрежата му. След почивката в игра за Черноморец се появи Яник Боли. Именно той в 70-ата минута вкара почетното попадение за акулите. Нападателят бе изведен по перфектен начин от Балджийски и с хубав удар оформи крайното 1:2. Следващата контрола на Черноморец е в събота срещу Ботев Пловдив във Велинград от 10:30 часа.