Акрапович: Всеки играч ходи на дискотека, на кафенце

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович даде своето мнение след края на срещата с Дунав (1:1). Специалистът заяви, че съдията е попречил на “смърфовете” да спечелят двубоя. Той коментира и евентуалните изходящи трансфери в тима.БЛИЦ

“Съдията ни попречи. Не беше засада голът на Стивън Езе. Видях го. Не беше засада. Затова не спечелихме трите точки. Това обаче не е толкова важно. Отборът игра добре през първото полувреме. Моят план беше да сменим трима играчи – Бахтич, Банович и Илиев, за да починат преди мача за Купата (срещу Етър Велико Търново – б.р.), но не успяхме да го направим, защото Луков се контузи много рано. Това беше фантастично първо полувреме. Във втората минута от продължението на полувремето ни вкараха. Загубихме топката в опасна зона, а никой не направи фаул. Това беше първият случай, в който Дунав беше близо до нашата врата. На почивката казах на играчите какво трябва да правят, но понякога е трудно да промениш това, което е в главите им”, започна Акрапович.

“Не, този резултат няма да повлияе върху мача срещу Етър за Купата. Винаги има периоди, в които не върви така, както искаш. Винаги съм повтарял, че играчите имат качества, че искам да практикуват този стил на игра. Днес отборът работи добре, добро беше и физическото състояние. Резултатите ни не са случайност. Карагарен? Фалшиви новини не коментирам. Играчът или има договор, или няма. Някои имат договор до юни, други – за по-дълго. Дали го искам в състава си? Той игра днес, нали? Аз, аз и само аз решавам кой ще играе. Ако съм доволен от даден играч, той ще играе. Интерес от Казахстан към Банович? Това е въпрос към агентите на играча, не към мен. Той има качества, важен е за нашия отбор. Дали ще го задържим, тепърва ще разберем. Игор иска да остане тук. Това е въпрос към ръководството”, продължи той.

“Ако се стремиш да играеш срещу някой – дали срещу Етър или Ботев Враца – винаги ще се случи обратното. За нас няма значение кога ще срещнем съперника си. Ако си по-добър, имаш хубава тактика и добър стил на игра, само тогава ще вкарваш положенията си. Няма да подценим никого. Ще бъдем респектирани от всеки съперник. Ще работим за постигане на нашите цели.”

“Всеки играч ходи на дискотека, на кафенце. И вчера можехте да намерите някой, който ще почива и е излязъл навън. Позволил съм да излязат. Не съм казал, че не може, защото имаше достатъчно време да се подготвят за мача срещу Дунав. Ако беше станало днес или утре, щяха да имат големи проблеми от моя страна. Ако някой иска да прави снимки на играчите, да ми се обади, аз ще му кажа къде са точно”, каза наставникът относно снимка, на която футболисти на Локомотив, бяха заснети в дискотека.