Фалстарт за Лудогорец в първата шестица (видео)

Отборът на Лудогорец се издъни още в първия кръг на първата шестица. Българският шампион завъртя нулево реми с Берое на стадион “Лудогорец Арена”.SPORTAL.BG

Наставникът на шампионите Стойчо Стоев върна в състава Ренан, който бе отлъчен от тима, тъй като отказва да продължи договора си. В титулярния състав за Берое пък се завърна Иван Бандаловски, който пропусна две срещи заради наказание.
В самия край на мача Алкан скочи на гърба на Кешерю в наказателното поле и Лудогорец изрази бурни претенции за дузпа. Съдията обаче прецени, че такава няма и играта продължи.
Двата отбора създадоха по няколко голови положения, но тези на “орлите” бяха повече. Играчите на Стойчо Стоев на моменти действаха мудно, а в няколко ключови момента проявиха егоизъм и не взеха верни решения.
В 11-ата минута Рафаел Форстър направи груба грешка, но Берое не успя да се възползва. Бранителят спря нескопосано топката, която мина под крака му и се озова право в Мартин Камбуров. Нападателят шутира от чиста позиция право в обсега на Ренан, който изби.
В 20-ата минута Джоди Лукоки изведе на добра позиция Марселиньо. Бразилецът напредна и шутира в аут.
В 35-ата минута Вандерсон бе изведен под ъгъл сам срещу вратаря, но Перниш излезе навреме и успя да парира бразилеца, който успя да играе първи с топката.
Малко по-късно Вандерсон подаде към Клаудиу Кешерю. Румънският голаджия опъна мрежата, но голът не бе зачетен, тъй като страничният съдия вдигна флага за засада.
В края на първото полувреме Марселиньо центрира към Джоди Лукоки. Бързоногото крило се хвърли и с летящ плонж отправи изстрел с глава, но за късмет на Перниш кълбото профуча на сантеметри от десния стълб.
Втората част стартира с опасност пред вратата на българския шампион. В 49-ата минута Александър Цветков отправи мощен шут от въздуха, но Ренан демонстрира добър рефлекс и изби в корнер.
Минута по-късно домакините организираха атака, при която Марселиньо изведе Кешерю на чиста позиция. Нападателят шутира право в тялото на Перниш и така резултатът остана непроменен.
В 57-ата минута Марселиньо излезе очи в очи със стража на Берое Перниш, но му направи подарък като необезпокояван търколи топката в краката му.
Две минути по-късно и Лукоки пропусна изгодна възможност, като от няколко метра под ъгъл опита късмета си, но не намери очертанията на вратата.
В 77-ата минута Анисе не успя да се разпише с глава от няколко метра, след отлично центриране на Адриан Попа.
В минутите до края на срещата Лудогорец притисна своя опонент и успя да създаде още една инфарктна ситуация. В опита си да се изяви Кешерю попречи на Марселиньо, който бе готов да шутира от удобна позиция. Секунда по-късно техничарят се пребори и все пак успя да стигне до топката, но шутира в аут.
Лудогорец не победи за пръв път от три поредни мача. Шампионите имат 63 точки. Берое пък е пети с 43 пункта, преди мача на ЦСКА-София с Черно море.