Шанс за Левски да намали изоставането си от върха

Левски разочарова в последните си два мача преди паузата за националните отбори, но днес има възможност отново да тръгне нагоре. “Сините” приемат Ботев (Пловдив) от 20:30 часа на “Герена” и при успех ще се доближат на 6 точки от шампиона Лудогорец, който вчера се препъна срещу Берое (0:0). Двубоят е важен и за “канарчетата”. Отборът на Николай Киров ще се опита да се откъсне пред Берое и Черно море в битката за 4-ото място.SPORTAL.BG

Левски е в серия от 21 победи над “жълто-черните” у дома. Това със сигурност дава увереност на “сините”, че отново ще стигнат до трите точки. Гостите пък ще мислят и за предстоящия следващата седмица четвъртфинал за Купата на България срещу Черно море.

Очаква се като титуляр за Левски да започне Седрик Унтонджи. Французинът ще си партнира в центъра на защитата с Нуно Рейш. Крайни бранители ще са Живко Миланов и Иван Горанов, а Мартин Райнов и Антони Белмонт ще действат в средата на терена. Атаката ще води Станислав Костов. Давиде Мариани и Паулиньо ще са двама от тримата офанзивни футболисти зад голмайстора на Първа лига, а за последното титулярно място Георги Дерменджиев ще избира измежду Жерсон Кабрал и Еркебулан Сейдахмет.

В Ботев са притеснени за състоянието на звездата Тодор Неелев, който напусна по-рано вчерашната тренировка. Той попадна в групата за двубоя, но още не е сигурно дали ще играе. През седмицата контузии лекуваха Антон Карачанаков, Васил Шопов и Александър Тонев, но и тримата са на разположение на Николай Киров. Тонев още чака своя дебют с екипа на “канарчетата”.

Със сигурност гостуването в София пропускат Атанас Зехиров и Джонатан Перейра. Капитанът Лъчезар Балтанов изтърпя наказанието си и ще е титуляр. Другите в халфовата линия на Ботев ще са Неделев, Шопов, Радослав Терзиев и Кристиан Добрев. Единственият нападател ще е юношата на Левски Антонио Вутов.

По-рано през сезона “сините” се наложиха с 1:0 при гостуването си в Коматево, а след това победиха Ботев и на свой терен – 4:1.

ППЛ – 27-и кръг:

ЛЕВСКИ – БОТЕВ (ПД)

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Н. Михайлов; Ж. Миланов, Унтонджи, Рейш, Горанов; Белмонт, Райнов; Сейдахмет, Мариани, Паулиньо; С. Костов
Старши треньор: Г. Дерменджиев
БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Кайзер; Филипов, К. Димитров, Д. Пиргов, Кардосо; Р. Терзиев; Неделев, Балтанов, В. Шопов, Добрев; А. Вутов
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: Георги Аспарухов
НАЧАЛО: 20:30 часа