Лудогорец засили Добруджа към В група (ВИДЕО)

„Добруджа“ пропусна отлична възможност да се доближи до спасителната зона. Вместо това отборът загуби като домакин от пряк конкурент в битката за оставане и сведе шансовете си за постигане на целта до илюзорни. В мач от 22-ия кръг на Втора лига „Лудогорец II” победи „Добруджа“ с 3:1 пред близо 1000 зрители на стадион „Дружба“ в Добрич, които вече почти 8 месеца не могат да видят домакински успех на любимия си тим.
През първо полувреме действията се развиваха почти изцяло в половината на гостите. Още в 3 мин. Тодор Паланков отправи силен удар, който бе спасен от вратаря на „Лудогорец II” Дамян Дамянов. До почивката добри възможности се откриха пред белгиеца Етиен Муканя Кабобола и Петър Тончев, но и двамата стреляха в аут.
В 54 мин. вратарят на гостите Дамян Дамянов не се намеси добре след удар на Кристиян Петков и предостави топката на Петър Тончев, който при добавката откри резултата.
До края обаче домакините и техните фенове нямаха повече поводи за радост. След гола, който допуснаха, младите футболисти от Разград погледнаха по-смело към съперниковата врата и в 72 мин. Иван Йорданов с техничен далечен удар изпрати топката в горния десен ъгъл за 1:1. До края на мача гостите продължиха да са по-активни и да организират по-опасните атаки, като стигнаха до пълен обрат след гола на Димитър Митков в 89 мин. В добавеното време Иван Йорданов изненада вратаря на „Добруджа“ Стефано Кунчев, прехвърляйки го от фаул от над 30 метра за крайното 1:3.
„Добруджа“ остава на последното място във Втора лига и вече е на 8 точки от чертата, 8 кръга преди края на първенството. Следващата седмица отборът отново ще бъде домакин – на ЦСКА 1948.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров