Голяма драма в Търново! 20 дузпи и радостта е за Локо (Пловдив)

Отборът на Локомотив (Пловдив) е първият полуфиналист за Купата на България. “Смърфовете” се класираха за топ 4 на надпреварата, след като отстраниха Етър във Велико Търново. Драмата на стадион “Ивайло” бе пълна и след 1:1 в редовното време и продълженията с попадения на Иван Стоянов от дузпа и Димитър Илиев дузпите трябваше да решят победителя. Двата тима си размениха точно 20 изпълнения от бялата точка. Етър на два пъти бе на едно точно изпълнение от продължаване напред, но в крайна сметка със 7:6 пловдивчани стигнаха до успеха.

Така Играчите на Бруно Акрапович запазват мечтата си за триумф в турнира. Пловдивчани очакват съперника си измежду победителите в двойките Лудогорец – ЦСКА-София, Струмска слава – Септември и Ботев – Черно море.

Първата опасна ситуация дойде в седмата минута и бе пред вратата на гостите. Крум Стоянов получи топката в ляво на таката и без да се бави върна към средата на наказателното поле, където Румен Руменов стреля на без да се бави, но силният шут мина над вратата.

В 30-ата минута се стигна до неприятен инцидент. При една борба за топката Игор Банович видгна високо крака си и изрита Даниел Младенов в лицето. Лицето на крилото плувна в кръв и трябваше да бъде заменен принудително. Малко преди това пък и Аласана Мане бе заменен рано-рано заради контузия.SPORTAL.BG

В 59-ата минута Велко Батрович можеше да открие резултата, след като овладя топката в наказателното поле и стреля силно, но Илко Пиргов с глава спаси.

В 70-ата минута Етър удари греда. Иван Стоянов стреля директно от пряк свободен удар, но страничният стълб спаси “смърфовете”.

В 73-ата минута “болярите” стигнаха до откриване в резултата. Милош Петрович задържа в наказателното поле Румен Руменов и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Стоянов и с мощен шут реализира.

В 82-ата обаче Локо изравни. Момчил Цветанов опита да стреля от воле, но ударът се превърна в пас за Димитър Илиев, който бе непокрит в наказателното поле и без да се бави се разписа за 1:1.

До края на мача и в продълженията не се стигна до почти нищо опасно пред една от двете врати, като двата тима предпочетоха да действат предпазливо и да не рискуват излишно. Така рулетката на наказателните удари трябваше да определят полуфиналиста.

При изпълнението на дузпите драмата бе пълна. Елитон и Асен Георгиев пропуснаха за Локомотив втора и трета дузпа за отбора си, докато Батрович, Сърмов и Артюнин вкараха за Етър. При това положение търновци бяха само на едно изпълнение от последните си две дузпи, за да продължат напред, но Милчо Ангелов и Иван Стоянов пропуснаха. Последваха успешни удари на Момчил Цветанов за Локо и Румен Руменов за Етър, преди Димитър Везалов да пропусне за гостите. Тогава отново играчите на Красимир Балъков имаха шанс да продължат напред при следващо успешно изпълнение, но и Крум Стоянов не вкара. Последваха точни попадения от няколко футболисти, като накрая Пламен Гълъбов пропусна за Етър, което се оказа фатално.

  

ЕТЪР – ЛОКО (ПЛОВДИВ) 1:1 (6:7 при дузпите)
1:0 Стоянов (73-д)
1:1 Илиев (81)

При дузпите:
0:1 Димитър Илиев
1:1 Батрович
1:1 Елитон – пропуска
2:1 Сърмов
2:1 Георгиев – пропуска
3:1 Артюнин
3:2 Карагарен
3:2 Ангелов – пропуска
3:3 Ожболт
3:3 Стоянов – пропуска
3:4 Цветанов
4:4 Руменов
4:4 Везалов – пропуска
4:4 Стоянов – пропуска
4:5 Буна
5:5 Василев
5:6 Петрович
6:6 Колев
6:7 Езе
6:7 Гълъбов – пропуска

Състави:

ЕТЪР: 1. Христо Иванов, 84. Здравко Илиев (119- Артюнин), 16. Пламен Гълъбов, 21. Венцислав Василев, 25. Крум Стоянов, 5. Георги Сърмов, 11. Даниел Младенов (32- Стоянов), 17. Аласана Мане (16- Никола Колев), 8. Румен Руменов, 10. Велко Батрович, 7. Милчо Ангелов
ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: 1. Илко Пиргов, 20. Милош Петрович, 15. Стивън Езе, 15. Димитър Везалов, 34. Игор Банович (106- Георгиев), 29. Янко Ангелов, 91. Абделхаким Буна, 7. Момчил Цветанов, 13. Един Бахтич (75- Ожболт), 77. Анте Аралица (-101 Карагарен), 14. Димитър Илиев.