Гювен се пазари с “Титан”, ще влиза в ЦСКА

Бизнесменът Фуат Гювен е на финалната права в преговорите с босовете на ЦСКА от “Титан”. Той иска да купи част от дела им в клуба, съобщава вестник “24 часа”.

Според изданието, маститият бос с българско и турско гражданство иска да придобие 15.5% от акциите на “червените”,sportni.bg
Вестникът твърди, че сделката е повече от сигурна. Трябва само да се изчистят дребни детайли, преди да бъде официално обявена. Това трябва да се случи до края на месеца.

Фуат Гювен е с разнопосочни бизнес-интереси. Състоянието му се оценява на стотици милиони евро.

Собствениците от “Титан” спешно търсят богат бизнесмен, на когото или да продадат клуба, или да му прехвърлят определен дял, но да се включи в издръжката.

Пернишките бизнесмени дори са заложили целия си бизнес, за да получат заем от родна банка в размер на 12 млн. лв. Това показва справка на “24 часа” в Търговския регистър.

Заложени са и акциите на дружеството “Титан Спорт”, което се води към този момент едноличен собственик на ЦСКА.

Димитър Борисов и Иво Иванов са прибегнали до този ход, защото голяма част от общините забавяли плащанията си за сметопочистването.

Двамата искаха да продадат ЦСКА на Гриша Ганчев в края на май. Тогава сделката се осуети заради проблемите на ловешкия бизнесмен извън футбола.