35 хиляди лева премия за волейболистките на България

35 хиляди лева ще си разделят волейболистките и треньорският щaб на националния отбор за жени като премия за второто място на Европейската лига в Чехия.sportni.bg

Момичетата на Марчело Абонданца загубиха финалния мач от домакините с 0:3 след 12 поредни победи, но записаха историческо класиране за Гран при (женският аналог на Световна лига), за пръв път от създаването на турнира насам.

азделят момичетата се осигурява изцяло от Българската федерация по волейбол.Фантастичният успех на българките ще даде възможност на централата да поиска и по всяка вероятност, да получи, домакинство на един от турнирите от Гран при догодина. БФВ прави всичко възможно това да се случи и вече е подала заявка до ФИВБ.

Утре в 9:45 часа, с полет през Истанбул отборът заминава за Анахайм, САЩ, където ще изиграе серия от контролни срещи с отборите на домакина. Поканата също е прецедент и се случва за пръв път в нашия женски волейбол, като се отчита като голяма чест за България.

Състав на женския национален отбор за контролните мачове в САЩ: Дияна Ненова, Десислава Николова, Таня Събкова, Лора Китипова, Добрияна Рабаджиева, Цветелина Заркова, Ева Янева, Христина Русева, Мария Каракашева, Мария Филипова, Елица Василева, Страшимира Филипова.